Vackraste fasen, kolabollar och sång

Mitt trygga murriga hörn. Tog med mig tulpanerna dit dagen då jag tänkte att dom var i sin vackraste fas. Lyssnar på Sarah Klangs nya sång Call me och bläddrar i Rupi Kaurs poesi om kvällarna.

En dag provade jag att göra kolabollar enligt recept från Foodpharmacy. Jag delade smeten i två delar och blandade lakritspulver och lite extra salt i den ena. Så sjukt gott! Detta är min tredje sats denna vecka…

Dadlar innehåller ju ganska mycket socker, men de flesta sorter har ändå ett lågt glykemiskt index. Dessutom har de ett högt innehåll av kalcium, kalium, zink, järn, koppar, magnesium och kostfiber.

Letar alltid efter ny inspiration till godsaker att göra med barnen som inte är alltför onyttiga, nötfritt måste det dessutom vara. Har du tips?

En annan dag hamnade tulpanerna uppe på skåpet och jag tänker att dom ju är ännu vackrare när dom slagit ut lite till, att det kanske inte gör något om bilden är suddig och jag lyssnar på Ane Bruns Stay och du ser väl regnbågen som lillasyster målat? Och… Så mycket i mitt huvud just nu, min vän.  Några viktiga pusselbitar börjar falla på plats sen ska jag berätta om våren.

Och idag gjorde jag en gå-bort-present.

En plåtask fylld med hemmagjorda kolapraliner. Jag la ett tapetprov i botten på asken och så ett bomullssnöre om lådan. Och tänker att det är ju Nu. Nu som tulpanerna är i sin vackraste fas. Nästan som kaprifol och sommarlängtan inom mig.

Nu tar vi mjuk helg <3


02 Comments

Leave your comment
  • Malin
    Malin 20 januari, 2019 at 01:12

    Man kan göra chokladbollar med dadlar, havregryn, kaffe, kakao och en dutt lönnsirap ifall man ha sötma. Rullas i kokos.

    Andra bollar är torkade aprikoser, lite gurkmeja, saft och skal av 1 apelsin, mandelmjöl eller majsmjöl. Kör allt i matberedare.

  • Anna
    Anna 20 januari, 2019 at 22:47

    De här! Syltkakor gjord på solrosfrön. Mina killar tycker de är mycket godare än vanliga, och de är de verkligen!

    http://www.greenkitchenstories.com/jam-sunflower-thimbles/

Leave your comment

Translate »