Tankarna i mitt huvud

 

 

På min brors piano sover lilla Nico. Och mina barn pratar om kattungar varje dag. Längtar, frågar, drömmer, vill, önskar. Mamman har inte gett något tydligt svar ännu. Det verkar ju helt underbart, men tänk om någon inte tål den sen?

Jag har skickat in ansökan till en ny kurs i Att skriva barnlitteratur, för att fylla på. Jag vill lära mig mer om kombinationen text och bilder, dramaturgi och rim. Bemästra vinklar, skapa fler berättelser.

Om mindre än två veckor tar jag examen. Det var skakigt då för drygt två år sedan när en relation tog slut samtidigt som jag blev sjukskriven för utmattning, och vantrivdes med min vardag. Helt ofattbart att jag är här nu. Allt som ryms i den här tiden. Allt som hänt, alla känslor, allt jag lärt mig. Bitarna som fallit på plats längs vägen, en efter en.

Nu tänker jag på framtiden. Jobbet som väntar där framme. Jag ska bara göra två större presentationer för min klass först, lyssna på de andras. Och sen, sen höja glaset och skåla på riktigt för att jag äntligen är på den plats jag vill vara.

Tänker också mycket på döden. Och på min lillebror i Tokyo och hans son som plötsligt kan sitta fast vi inte har träffat honom ännu. Tänker på hur hopplöst det är att vara singel när man inte kan gå ut och träffa människor, på hur tur det är att jag tycker om min egen tid.

Tänker på ett samtal,

ett möte,

ett avsked,

en dröm.

 

Ps. Och den här sången – Go hard or go home


1 Comment

  • Ann
    Ann 11 april, 2021 at 21:57

    Fina ord – ljuvlig bild

Comments are closed here.

Translate »