Påsken händer i köket

Igår kom barnen äntligen hem och jag har låtit påsken vara sådär skönt förlåtande, utan krav, som jag mår som bäst av. Min plan var att vi skulle måla ägg, sätta fjädrar i ris och göra chokladfigurer i små söta formar jag hittat på loppis. Och så duka lite extra fint med ljusgula servetter och guldbestick, inte så mycket mer än så. Eftersom vi åker bort över påskafton tänkte jag att blommorna kunde få vara så enkelt som förra veckans ranunkel och solbollar uppblandat med en bunt påskliljor.

Precis innan barnen kom var jag hemma hos @fitt_and_poke och utvecklade en av mina tatueringar (ska visa en annan dag, när den har läkt), och på vägen hem kunde jag inte låta bli att köpa en färdig bukett med rosor och eukalyptus. Såg framför mig hur fint dom skulle passa med min bukett hemma… Och jag gillar verkligen kombinationen av aprikos och gult och att låta buketten vara både kompakt och lite spretig med mycket grönt i.

Tänker mig den här blusen på påskafton när vi åker hem till barnens farmor och farfar och äter både påsklunch och lammiddag och sover över tillsammans med resten av deras fina familj. Ska bli så mysigt att fira tillsammans hela familjen på hans sida.

Igår kväll målade vi ägg fram till läggdags, en så himla mysig syssla som jag inte gjort sen jag var liten. Eftersom ett av barnen är allergisk har vi provat med blåbärsris istället för björk. Och jag måste erkänna att jag tycker blåbär är finare, så gulligt med de små blommorna som spricker ut.

Idag har vi bakat påsktårta medan solen gassade in i köket.

Han ville fylla den med citronkräm. Älskar hans idéer och engagemang.

Det började som ett stort stekt ägg och slutade som en tårta med extra allt. Sjukt gott faktiskt med citronkräm i ett lager och vaniljgrädde i det andra. Massor av grädde, persikor och bär på toppen + chokladfigurer.

Lillasyster önskade en utbakad sidofläta och sen var vi redo att bli upphämtade av pappan och möta upp min familj för att leta ägg och äta tårta i solen. Kameran fick stanna hemma, men åh vilken mysig eftermiddag med mina föräldrar, syskon och deras barn. Extra fint efter en lite svajig vecka med en sjukhusvistelse och oron kring det.

Vi avslutade långfredagen med pizza och dansuppvisning i vardagsrummet, och jag är alldeles varm inombords över att äntligen ha barnen nära och en mysig helg framför oss.

Nu vill jag bara önska dig en fin, varm och nära påskhelg och tack för att du vill ta del av mitt

<3


04 Comments

 • Elin Lannsjö
  Elin Lannsjö 2 april, 2018 at 10:22

  Men sluta så påskhärligt. Buketten Nanna! Magisk, och en av de finaste påskbuketter jag sett.
  Kram och hoppas att du njutit av helgen. /E

 • åsa
  åsa 2 april, 2018 at 10:54

  Så fint att hänga kaffekoppar på krokar! Var kommer kroklisten ifrån? Tack för fin inspo!

  • Nanna van Berlekom
   Nanna van Berlekom 2 april, 2018 at 17:00

   Tack! <3 kroklisten kommer från Indiska!

   • åsa
    åsa 3 april, 2018 at 08:03

    Tack för svar :-)!

Comments are closed here.

Translate »