Med hälsning från min moster

Idag har jag suttit på café och varvat skrivuppgifter med bildredigering. Så himla kul att lära sig från grunden!

Men jag började dagen med en chiapudding. Så här gjorde jag min:

2 dl mandelmjölk, 3 msk chiafrön, 1 krm vaniljsocker i en skål över natten. Färsk apelsin, mango och granatäpple, hackad kokos, cashewnötter och honung ringlad på toppen. Så gott!

Och så ville jag berätta om den finaste omtanken. Det kom ett sms sent en kväll förra veckan från ett nummer jag inte hade inlagt i min telefon. Förstod inte först..

“Äger du tvenne slantar, sade Ti-Li, på din resa, så köp dig ett bröd och en blomma. Brödet du köpte är till för din föda. Blomman visar att livet är värt att leva.

Fick dessa rader av min pappa i september 1961 och vill lämna dem vidare. Är din swish detta nummer? Så kommer snart några slantar…”

Från min kära moster som vet vilka ting i vardagen som piggar upp mig. Så fint, eller hur? Jag köpte tre fång från Bunches, för att få en riktigt maffig bukett, och ett frukt och nötbröd från Da Matteo. Sådan lyx mitt i veckan för en student.

Nu ska jag lyfta över ett sjukt barn till min säng och hålla henne nära. Men en annan dag ska jag berätta om filmerna som skakade om mig, om flowet som kom förra veckan och som fått mig att nästan maniskt rensa, slänga, skänka, skrubba, frosta av, rama in och måla om. Om en längtan, en sång och en text jag hittade. En annan dag min vän.


04 Comments

Leave your comment
 • Malin
  Malin 6 februari, 2019 at 23:38

  Så rart och omtänksamt. Jag som haft mostrar och annan släkt som bara tagit och krävt blir smått gråtfärdig av sånt här. Härligt med din nya energi!

 • Kajsa
  Kajsa 7 februari, 2019 at 09:22

  Så fint i det lilla fastän det egentligt är stort. Allt gott till dig!

 • Sofi
  Sofi 7 februari, 2019 at 21:25

  Men wow! Vilken fantastisk gest, blir alldeles varm❤️

 • Victoria Glosemeyer (Baraförattjagvill)
  Victoria Glosemeyer (Baraförattjagvill) 7 februari, 2019 at 22:35

  Wow, vilken fin moster du har! Så fin gest!

Leave your comment

Translate »