Livet händer

 

Jag hade så många planer för hösten. Vi skulle ha bokfest, signera böcker, jag skulle läsa en universitetskurs i att skriva barnlitteratur vid sidan om mitt jobb på förlaget. Jag skulle landa och njuta av allt som fallit på plats.

Men livet hände och jag har fått ställa in och tacka nej, skala bort allt omkring för att bara ta hand om barn och jobb. Jag har en lång process framför mig, inom mig, och samtidigt finns ett litet hopp. Som en vän skrev: Process är ändå ett ord som pekar på något som rör sig.

Igår kom min mamma förbi och lämnade en påse med keramik som jag och barnen gjort. Det var en varm dag i somras i min mosters trädgård, och hon visade dem olika tekniker. Jag tryckte ner blad och ogräs i mina, storebror gjorde två små fat och beställde svart glasyr. Lillasyster rullade och tummade en mugg som till slut blev vid som en skål som hon ska få måla i efterhand. Så fint att se resultatet efter bränning och glasering.

Jag tänker att keramik är något jag borde göra mer och minns en annan vän som berättade vad leran betydde mitt i en kris.

Känslan att hålla i något eget.

Jag hade ju tänkt berätta om kaffet jag dricker, böckerna jag läst, om boken jag skriver, om Cykelbudet och annat som har påverkat mig under hösten, men det får bli snart. Nu ska jag ta en varm dusch och bädda ner mig i en hotellsäng i Norrköping för att vara utvilad till morgondagens jobb här.

<3


03 Comments

Leave your comment
 • Ann
  Ann 31 oktober, 2021 at 20:26

  Så fina avtryck från den där heta dagen

 • Emma i Gbg
  Emma i Gbg 31 oktober, 2021 at 20:50

  Tycker det låter klokt att du bromsade när du insåg att det inte va hållbart. Så viktigt att våga säga nej och backa då.Varit en tuff höst för min del också. Svårt när man så gärna vill fylla livet och vardagen med mycket samtidigt som måsten hopar sig ovanpå det.. Hoppas du hittar balansen snart igen. Kram

 • Mathilda
  Mathilda 31 oktober, 2021 at 21:26

  Tror vi alla haft svårt att hinna med orden, berättandet den här hösten. Du gör rätt som tar hand om dig och barnen. Fin keramik!

Leave your comment

Translate »