Kvinnorna i kulturlivet

Just nu sitter jag med en slutuppgift till min sommarkurs om Nobelpriset, Svenska akademien och kvinnorna. Jag skriver en essä om hur Svenska akademien på olika sätt har påverkat och påverkar kvinnors möjlighet att delta som aktörer inom kulturlivet. Så himla intressant och upprörande att skriva om detta, kanske du är intresserad av att ta del av texten längre fram?

Häromdagen lyssnade jag på författaren Eija Hetekivi Olssons sommarprat. Ett program med mycket energi och driv. Om klasskillnader och rätten att styra sitt liv, om krocken hon upplever i mötet med finkulturen och kavajklädda kulturmän, om kärleken till ordens möjlighet. Om sin besvikelse på svenska politiker som sviker unga i förorten och om behovet av att fler engagerar sig där det behövs som mest. Det är inlevelsefullt, stundvis humoristiskt, upprörande och nyttigt att lyssna till Eijas röst.

Gör det nu.

Bilden är tagen på en promenad med min syster medan solen sänkte sig. Ett långt samtal om skrivandet, viljan att dela med sig och balansen mellan personligt och privat.

 

Nu ska jag dyka in i min text igen. Önskar dig en fin dag.

 

 

 


02 Comments

Leave your comment
  • Ann Beskow
    Ann Beskow 7 augusti, 2019 at 11:16

    Så viktigt att se, förstå och förhålla sig till! Karin Rodebjer talade i sitt sommarprat också mycket om kreativa kvinnors plats i samhället❣️

  • Kajsa
    Kajsa 7 augusti, 2019 at 13:33

    Åh vill gärna läsa! Så intressant och väldigt viktigt. Ska genast lyssna på sommarpratet! Tack för tips

Leave your comment

Translate »