Hemma med henne

Vi hade en långsam förmiddag hemma, hon och jag. Hon är så stor nu och vi har så intressanta samtal om allt mellan hur det känns att kämpa med en bok i flera år och sen bli refuserad, kejsarinnor i forna Egypten, om genus, kön och hur en bra kompis ska vara. Idag berättade hon allt hon vet om katter för mig och rensade noga sitt skrivbord, pirrig inför ett nytt som levereras imorgon. Ett fantastiskt traderafynd jag ska visa sen.

Hon är en stjärna.

Vi har skrattat så mycket idag. Gjort snabbfilmer, boomerang och tramsat. På lördag har jag anmält barnen till en workshop för barn på folkuniversitet. De ska få lära sig att göra film tillsammans med proffs, så himla kul!

Och tillsammans planerar min mamma och hon en bok de ska skriva och illustrera, på mammas initiativ. Så himla fint det med. Hon blev direkt inspirerad av Ensam i bokstävernas land av Mrs Mighetto. Boken som är något av det finaste vi läst. Ett magiskt äventyr i både ord och bild.

“Försiktigt viskar jag landet med det konstiga namnet. Det går en stund och jag vågar knappt andas. Det känns som jag förvandlas till ett glas bubbelvatten. Det luktar plötsligt daggmask, som det gör efter regn, och när jag öppnar ögonen är jag omringad av berg.”

Ska bädda ner mig nu,

God natt <3


02 Comments

Leave your comment
  • Elin
    Elin 8 februari, 2019 at 01:21

    Så mycket värme och kärlek i hela inlägget och den första bilden inneslöt det i sig! Magisk bild ❤️

  • Kajsa
    Kajsa 8 februari, 2019 at 10:31

    Magiskt. Liksom de bästa möten blir med närvaro, kärlek och spontan kreativitet. Som kanske inte alltid måste vara så perfekt. Fin fredag till dig med.

Leave your comment

Translate »