NÄR VI CAMPADE INTILL ATLASBERGEN

Nu med alla klimataspekter finner jag det svårmotiverat att flyga och resa på samma sätt som jag gjort innan, men är det en resa som jag ser kärt tillbaka på så är det när Patrik och jag förra året var i Marocko och speciellt en utflykt som vi gjorde till Agafay-öknen.

Det är egentligen inte mycket till öken, mer ett bergslandskap med Atlasbergen som bakgrund. Där bodde vi på Terre Des Estoiles lyxtält belägna i dalen med en fantastisk utsikt.

Stämningen där var väldigt stillsam, med få boende och noll wifi och spexig musik. Det var så otroligt skönt att bara vandra runt där, bli ett med naturen och djuren som bodde där.

Poolen hade vi helt för oss själva, då de andra som bodde där verkade mer intresserade av att springa och cykla runt i bergen, vi ville bara koppla av även fast vi var så uppspelta över att vara där att det var svårt att ligga still.

Vi var väldigt uppspelta över tälten också, som mer kändes som små hus klädda i tälttyg, vi hade både engen toalett med dusch, ett vardagsrum och en egen uteplats.

När det började skymma gav vi oss upp bland bergen och hälsade på djuren som de hade där, matade dromedarer och spanade in åsnor och getter. Jag kunde inte ens fantisera om en mer underbar upplevelse!

Sedan köpte varsin öl och slog oss ner i ett beduintält och såg solen gå ner, moder jord när hon är som vackrast.

Middagen var som vanligt utsökt med mycket kryddor och grönsaker, dock var det svårt att få dem att förstå att vi inte åt kött, alls. Inte ens lite. Så det var bara att pilla bort och försöka tänka bort att det tillagats i samma lerugn.

Jag ställde klockan på fyra för att får se solen gå upp och då passade huskatten på att smita in för lite gos. Inte mig emot och ägaren berättade att den alltid hittar någon som släpper in den. Vilket härligt liv för en katt!

Det är verkligen ett äventyr jag aldrig kommer glömma, det var så skönt att vara bara med varandra, ha långa samtal och dela den magiska naturen med varandra. Inte köpa något, inte surfa på mobilen och inte ett enda beslut att fatta.

Det finns ju den här typen av övernattning i Sverige också, bland annat på Svartsjö Logi som jag gärna skulle vilja prova! Är helt säker på att det är en lika upplevelserik vistelse!

 


03 Comments

Leave your comment
 • Isabell N Wedin
  Isabell N Wedin 16 december, 2018 at 16:08

  Åh så fint och inspirerande!

 • Nanna
  Nanna 19 december, 2018 at 23:15

  Ser helt underbart ut, tiden tillsammans och inget annat brus som stör. Älskar bilden på dig med katten i sängen

  • Elin Jensdotter Hont
   Elin Jensdotter Hont 9 januari, 2019 at 00:25

   hihi ja det var ett kärt ögonblick och jag är såååå allergisk mot katter, men vem kan motstå?!

Leave your comment

Translate »