MOTHERHOOD

Nu ska ni få träffa Ellinore som är en god vän till mig. Vi umgås ofta och nästan lika ofta är lilla Charlie med som även han har blivit en favorit. Det är otroligt fint och fascinerande att få vara med när ens vänner blir föräldrar och väldigt roligt att vi ibland rör oss som en flock med alla vuxna, barn och djur!

Häromdagen när jag fick porträttera Ellinore & Charlie igen hade vi ett litet samtal om moderskap som jag vill dela med er. Personligen tycker jag att Ellinore är en inspirerande och klok mamma!

     Hur länge sedan är det vi tog bilderna med Charlie i magen?

– Jag tror att jag var ungefär 8 månader gravid? I Januari i år. Charlie är nu 8 1/2 månad, nästan lika länge utanför magen som han var däri!
    Hur har han förändrat ditt liv?

–  Han är det första jag tänker på när jag vaknar och det sista innan jag somnar på natten. Nu finns det en liten person som är viktigare än mig själv, viktigare än någonting annat. Man blir mindre självcentrerad. Kärleken som jag känner för honom är olikt någonting jag känt förut. Det är något jag inte kunnat föreställa mig innan han kom.

   
    Hur har moderskapet förändrat dig som person?
– Jag tycker att jag är samma person som innan, men jag har fått en annan syn på mig själv genom honom. Det är viktigt för mig att han växer upp med en mamma som gillar sig själv för den hon är. Jag vill lära honom att man ska vara snäll mot sig själv och att man är jättebra fastän man inte gör allt perfekt eller ser perfekt ut. Så jag försöker nu leva som jag lär.
    På vilket sätt blev det som du hade tänkt dig och inte? 

– Jag hade tänkt att det skulle vara skönt att vara hemma med honom och fokusera på att vara förälder, och det är det verkligen. Det är så lyxigt att kunna vara så mycket med sitt barn. Och när hans pappa tar över föräldraledigheten när Charlie är ett år då ser jag fram emot att jobba igen och få tillbaka den delen av min identitet.
Det jag inte var förberedd på var hur mycket personlighet en liten människa har redan efter bara några månader, och hur snabbt han utvecklas. Vi är bara i början av det stora äventyret som kommer att vara Charlies liv, det känns fantastiskt att få vara en del av!

 


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »