MÅNADENS KVINNA

Månadens kvinna är en person jag beundrar mycket. Få människor jag träffat skiner så starkt av engagemang och omtanke för andra. Hon är en sådan som stoppar in huvudet i min butik bara för att ge lite uppmuntran och sådana generösa mänskor gör mig så klart väldigt glad!

Förutom att driva succé-nätverket Heja Livet skriver Emely på en självbiografisk bok om livet i stort och jag som bara läst några korta, men gripande rader av henne innan känner mig mycket förväntansfull! Emely har skrivit sedan hon var liten och resan fram tills idag har varit utmanade. Just det har vi pratat om, men även hur Heja livet kom till, vad hon drömmer och och blir lycklig av lite hur det ska kännas hemma då hemmet är viktigt för henne.

Denna presentation är bara ett skrap på ytan, men jag hoppas vi alla får lära känna henne mer i boken och genom att följa hennes arbete med Heja Livet.

Jag heter Emely Crona Stenberg och är uppvuxen i Höllviken, ett litet samhälle precis vid havet 2,5 mil söderut utanför Malmö. Jag har precis fyllt 33 år och är omgiven av helt fantastiska människor som inte är besläktade via blodsband men jag har fått skapa mig min alldeles egna trygghet och skyddsnät utifrån vilka underbara personer som har dykt upp i mitt liv de senaste 10 åren.

Sedan 3 år tillbaka lever jag utan min mamma och för 7 år sedan gick min pappa bort. Ett år innan min mamma dog av bröstcancer, så startade jag ett community för kvinnor som ironiskt nog heter Heja Livet. Idag arbetar jag heltid med detta och vi blir förhoppningsvis 100 000 medlemmar under 2019.

Heja Livet började som en revolt mot fördomar ang. kvinnor i grupp. Jag startade det egentligen som ett fysiskt nätverk där vi alla skulle träffas en gång i månaden, men då det exploderade så snabbt på nätet och behovet av att lyfta varandra samt alla sorters olika frågor som rör livet, kvinnohälsa, psykisk ohälsa, entreprenörskap etc så fortsatta vi att bygga vidare på och utveckla det på den plattform vi befinner oss idag. Heja Livet har idag två olika ben och vi utformat också egna koncept och produktioner utifrån Heja Livet production och Heja Livet creative vilket känns otroligt spännande. Just nu är det bara tid och en bättre lönsamhet som behövs för att vi ska kunna bli så pass stora som vi en dag hoppas på att kunna vara.

Jag tror på att vara snäll. Jag säger det ofta, om inte alltid men jag tycker att vara snäll utan att göra det på bekostnad av sig själv, är bland det finaste man kan vara. Det är så otroligt lite som behövs för att hjälpa någon annan än sig själv. En blick, ett ord, ett vad kan jag hjälpa dig med kan räcka längre än vad man tror.

Caroline Levy & Emely Crona Stenberg Grundare av Heja Livet

 

Med en ständig längtan efter havet försöker jag vara utomhus så mycket som det bara går. Att strosa och är det bästa jag vet näst efter att skratta och äta. Jag tappade bort lusten av att skratta när mamma dog men i slutet av 2018 kom den tillbaka och jag hoppas verkligen att den är här för att stanna. Eftersom jag har varit med om mycket som varit jobbigt under livet så älskar jag att omge mig med bra musik, vackra ting och god mat, det gör att allt mörker försvinner för en stund.

Att bli föräldralös gör att man blir tvungen att stanna upp och reflektera trots att allt annat runt omkring dig fortgår. Det tog mig otroligt hårt att inte längre ha min mamma som min bästa vän men jag är också otroligt tacksam över de människor som kommit in i mitt liv efter att mina föräldrar dog, det har gjort mig hoppfull trots att jag ibland velat ge upp. Jag kan ångra ibland att jag inte tog bättre hand om vissa relationer när mina föräldrar var sjuka. Jag vet att jag inte behöver ångra mig för jag kunde inte styra över det, men jag kommer alltid ha en tyngd på mina axlar för de personer som fanns där men som jag inte orkade älska genom allt.

Nu drömmer jag om vara tillfreds, lugn och lycklig. Det blir jag i sällskap av god, enkel mat bredvid personer jag tycker om. Lyssna på guilty pleasure-låtar, gå in med skor på nyslipade golv och öppna alla fönster i lägenheten för att höra stadsljud och kunna andas igen.

Jag har flyttat 14 gånger under mina 6 år i stockholm när jag äntligen kunde köpa mig en egen lägenhet var känslan befriande- jag fick hänga upp vad jag ville på väggarna, sova i min egen säng, låta gästerna röka under fläkten och dansa inomhus i skor , det gör mig lugn. Jag tycker om humor i hemmet. Ljusa färger och naturmaterial. Det måste finnas något ovanligt i det vanliga och något vanligt i det ovanliga. En överraskande färg, material eller doft. Som att titta i en tidning och vilja bläddra tillbaka för att se om man verkligen såg rätt eller inte. Det ska vara inbjudande, varmt och levande. Man ska inte behöva vara rädd för att ta med sig drinken till vardagsrummet, ett hem ska vara tryggt och omfamnande. Dofter är viktigt och likaså många hörn av lycka i form av minnen och personliga ting. 

 

Heja Livet hittar du på facebook och Emely hittar du på Instagram!


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »