Vykort från Danmark

Familj + bästisar i ett septembrigt Köpenhamn var precis vad vi behövde se fram emot när skola och jobb satte igång efter sommarlovet. Och nu var det äntligen dags, i fredags morse satte vi oss på tåget för att åka till Danmark och gå på Tivoli. Det här måste väl vara det vackraste tivolit i europa? Det är så mycket som är bevarat, och vi får hoppas att de på Tivoli fortsätter så och lägger krutet på att hålla karusellerna uppdaterade med modern teknik istället för omgivningen.

Stämningen!

Och inspirationen.

Vi åt middag på Sticks’n’Sushi, ett fat med ungefär 70 sushibitar. Och nix, inget svinn.

En riktig matresa blev det. Dagen efter brunchade vi på Stefanos, ett ställe i Nørrebro som inte är särskilt stort, men vi hade tur med vädret och det fanns flera bord utomhus.

Ni ser lapparna i mitten, det är menyn där du kryssar för de rätter du vill ha och sen går och lämnar in i kassan. Efter lite väntan pga väldigt poppis ställe kom det här ut. Vi var mer än nöjda när vi satte oss i bilen på väg till Sjællands Odde, där våra kära vänner har ett sommarhus. Ni som sett på stories eller instagram har kanske sett vart vi var, och jag tänkte att jag får ta och visa insidan från detta magiska hus senare i veckan. Vi gjorde nämligen ett reportage där för en herrans massa år sedan.

Jag hade laddat för årets sista bad.

Pre-bad i blåsten. Det här stället har utsikt över havet på båda sidorna, så mäktigt och fantastiskt blåsigt.

Jag har en ny telefon och kameran i den funkar fantastiskt bra. Så skönt för axlar och nacke att inte kånka runt på en kamera denna helg. Ibland är den himla begränsande faktiskt. Glad att tekniken utvecklas, även om jag ju verkligen aldrig kommer tycka att en mobilbild vinner över en systemkameraplåtad bild. Så nu vet ni var jag står i den viktiga frågan.

Vi klättrar ner till stranden med ett rep, det är rätt brant här.

Och yes, ett sista havsbad fick det bli. Nu tror jag att badkläderna får arkiveras tills nästa år.

Det kändes verkligen som att vi fick möta hösten en gång till här i Danmark.

Det är så otroligt vackert här.

Vi hann även med att bygga ett skelett och hitta fossil. Och kasta macka och bygga torn. Och tävla om vem som sen kunde träffa tornet med sten. Inget mer än sten behövs tydligen en dag på stranden.

På väg hem från stranden påmindes vi om hösten.

Vi gick även förbi ett valnötsträd. Har aldrig någonsin sett ett, så var naturligtvis tvungen att dokumentera. Sen var det dags att åka iväg till tåget mot Sverige och säga hej då till mitt absoluta favoritgrannland och till våra bästisar som gett oss världens finaste helg. Tack för det och tack för allt.

 

 


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »