Så kom solen och pensionären i oss fram

Men det här var ju för himla fint, en hel fredag och lördag och söndag full av solsken. Känslan just nu är att alla långa mörka dagar som varit är glömda och förlåtna. Hoppas du också har varit ute en massa i solen! Vi har varit ute och jobbat i vår eftersatta trädgård, det har aldrig varit fokus ute, bara inomhus. Men efter den här helgen ser jag ljuset i trädgårdstunneln. Nu letar vi utemöbler och jag tycker det är så svårt. Möblerna ska stå i en rund syrenberså och det enda jag vet är att det inte ska kännas klumpigt och att det nog är finast med ett runt bord. Har ni förslag så tipsa gärna!

Idag kom jag på att det ju är april och dags att vända bort mars. Det var på tiden. Almanackan fick jag i julklapp av Mari. Och jag ser nu att det skymtar ett julkort där i pappershögen, även det är från Mari. Vallmo är min absolut finaste blomma, och därför prydde jag sovrummet med den här tapeten. Ska verkligen njuta av apriluppslaget de sista dagarna, det är ljuvligt.

Vet ni, stolen som katten sover i hittade vi uppe på vinden i vårt skjul. Tur att folk sparade nåt här i huset, alla kakelugnar, originaldörrar och glasverandor såg de till att slänga i containern.

Plantera om blommor har jag gjort. Och kvällsljuset på verandan är så stämningsfullt så jag nästan själv undrar vilken världsdel jag är i. Jag älskar att vi har den här platsen. När vi flyttade in fnös vi lite åt verandan och kallade den pensionärskuvösen. I helgen har vi suttit och skrockat här som två fullblodade pensionärer och nöjt konstaterat att vi kan sitta här ute länge länge innan det blir kallt, haha. Ödmjukheten!

Nej här inne har vi knappt varit annat än till kylskåpet. Till middag blev det min absoluta favorit: frukost, och då var klockan egentligen alldeles för sent för att äta. Härliga vårljus, varenda stund är vi dig tacksam. Nu ska jag packa väskan för imorgon ska jag äntligen träffa Mari, hon har ju varit på semester, ni har väl sett? Och det känns som en evighet sen vi sågs!! Vi sammanstrålar på vårt stammishotell, Eggers, imorgon eftermiddag för att på tisdag dra iväg till Hönö och plåta för Lilling’s ochvårt fantastiskt roliga bokprojekt som börjar närma sig slutet. Slutet på plåtningen är egentligen början på något nytt, det som vi längtat efter så länge, att få visa er det vi jobbat med sen förrförra hösten.

 

Önskar en skön start på veckan nu! Hej på dig


02 Comments

Leave your comment
 • Emma Thun
  Emma Thun 22 april, 2018 at 22:26

  En gissning är att en del grythyttan-förslag kommer komma 😉

  Längtar efter den där boken, lilling är ju ett av mina favoritställen <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 22 april, 2018 at 22:35

   Ja Grythyttan är klanderfria, förutom priset då kanske.. Så kul att du gillar Lilling, det kommer bli en sån himla bjussig bok eftersom de är så breda i sin kunskap tillsammans. Ska bli jättespännande att höra vad du tycker sen, som har bra koll på stället. Vi hoppas att vi kommer göra dem rättvisa!! Kram på dig Emma

Leave your comment

Translate »