Lite vetenskap om muggar

Jag är väldigt förtjust i våra muggar. Vissa har små minnen med sig och andra är bara fina. Den översta ljust turkosa är drejad av Frida, och den fick jag på bokreleasen för min första bok. Den är så fin, och rätt tunn, så passar bäst en snabb morgon när det ska gå undan. En ledig lördagsmorgon får det bli en mugg med tjockare väggar så kaffet inte kallnar direkt. Den i mitten av tre är från PotteryJo och har blivit kvar från den tiden jag plåtade deras porslin. De två till höger är gjorda av min pappas kompis, Kille Kruka, som tyvärr inte längre har kvar sitt krukmakeri. Synd, för de är både fina och sköna att hålla i. Typiskt bra mugg om en inte gillar ett öra att hålla i. Den understa till vänster är en tekopp från IKEA och är nog närmare 15 år gammal. Om inte mer.

Den här fina köpte jag till min dotter Doris i souvenirhyllan på flygplatsen i Palma. Hon hade så länge önskat sig en mugg som föreställde något och som hade struktur, att det skulle stå ut liksom. Tadaaa, kärlek vid första ögonkastet och den blev en hit även hos henne.

Indiska har alltid haft en massa fina muggar. Älskar den här med sitt vackra mönster. Stor och elegant.

Och så till sist min absoluta favorit. Lagom stor, inte kritvit men benvit i en sån himla fin rund form som inte är helt slät, utan lite som en bakelse. Och inuti, en steglits. I helgen är min man borta och fågelskådar, så det här med fåglar är ett genomgående tema både här hemma och i livet. Den här muggen har hängt med sen vi bodde i Stockholm, säkert en 10 år nu. Perfekt start att spendera en förmiddag (eller mer) med mugg och i morgonrock från Vibeke Scott. Tycker alla muggarna lyxar till det i vardagen, och när någon kommer hem till oss på kaffe brukar jag ställa fram några som jag tror just den personen vill dricka ur. Någon som känner igen sig här, som också samlar på muggar? Snart tre-kaffe hörrni, ha en fin dag.


02 Comments

Leave your comment
 • Emma Thun
  Emma Thun 5 januari, 2018 at 19:26

  Den där ikea-koppen hade jag också i grönt förut, men så för några år sedan bytte jag med min svägerska så nu har jag den i blått 🙂

  https://emmassamling.wordpress.com/2016/01/23/vinter-2/

  Men visst är det skillnad på kopp och kopp? Hur porslinet ligger mot läpparna, hur forman hamnar i handen… Lika viktigt som teet i koppen!

  • Lina Östling
   Lina Östling 5 januari, 2018 at 21:16

   Å vilken fin bild Emma! Ser vansinnigt gott ut också. Jag älskar blått, men det blir grönt här hemma hela tiden. Hur jag än försöker :-/

Leave your comment

Translate »