Klädbytarkväll i trädgården

Igår var det bestämt att vår klädbytarkväll skulle gå av stapeln hemma hos oss. Vädret var på topp och trädgården alldeles fantastisk så vi flyttade helt enkelt ut under blommande körsbärsträd och äppelträd.

Alla tog med sig plagg de av någon anledning inte använder längre. Mycket klänningar var det, men även sjalar, skor och väskor. Det mesta åkte upp i träden.

Victoria, som jag lärt känna genom Blocket faktiskt, bor också här i Strängnäs. Hon har bjudit in mig till sin klädbytardag förut men då har jag inte kunnat vara med. Har inte riktigt kunnat släppa idén och kom i vintras med förslaget att vi skulle göra en tillsammans. Och så har tiden gått.

Men så fick vi äntligen till ett datum. Vi bjöd på lite snacks och dricka. Och jag fick använda mina glas jag fick av en fin vän när jag fyllde år för 2 år sedan.

Vår nyfikna katt var såklart med. Och Britta som också var med och fixade med kvällen gav honom lite uppmärksamhet.

Vi hade inget system eller regler för bytet, utan det var bara att kika runt och prova. Ville du norpa något så stämde vi av med övriga och blev du ensam spekulant var plagget ditt. Det blev rätt naturligt vad som hamnade hos vem. Tur var det, för det fina var ju ändå att bara få sitta en majkväll i trädgården ända till klockan tio och prata. Och då vill en ju inte ha några arga blickar slängda på sig.

Doris kom smygandes ibland och var väldigt intresserad av vindruvorna. Jag hade hängt en ljusslinga från Granit mellan två äppelträd, det blev himla mysigt.

Det var så stämningsfullt med kläderna och ljusslingan hängandes i trädet när det började skymma, men tillslut fick de plagg som inte hittat något hem åka tillbaks ner i påsen som ska vidare till stans bästa loppis 12 korgar. Håll utkik där inom kort om du ser nåt vetja!!


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »