Jobb jobb jobb

Nu har jag jobbat på riktigt i två veckor. Här kommer bilder från lite drygt en vecka tillbaks, ska inte anklaga dessa veckor för att vara trista iallafall.

Jag och Mari stack ner till Ystad och bodde på ett supergulliga B&B precis vid stationen. Så passande att stället hette just Stationen.

Det vackra teglet var varsamt framplockat och satte verkligen atmosfären i rummen högst upp.

Och det här var anledningen till att vi tog oss hela vägen ner till Ystad. Så värt det, bland det finaste och häftigaste jag sett. En gammal brandstation som renoverats och funkar som bostad. Ni kanske sett det på Husdrömmar? Jag är värdelös på tv och även play, så jag kan ibland missa sånt här. Men nu då, att få vara här irl, det var ju lite smått fantastiskt.

Haj haj. Svårt att fatta hur högt upp detta är, men aaa, det är högt upp. Vilket hus alltså.

Ni som är nyfikna på mer från brandstationen får kika in här på instagram.

Tillbaks i Ystad och jag hjälpte Mari med ett blogguppdrag hon skulle göra. Ni har kanske sett vilken bild det blev på hennes insta?

Hade längtat efter ett dopp i havet, men när vi väl kom dit hade jag inte med mig badkläder och vi hade en bil att lämna tillbaks och ett tåg att passa. Det var iallafall världens härligaste vatten och stranden var magisk så att bara bada fötterna räckte inte. Badkläder är överskattat ända tills det är dags att gå runt bland folk, då är det ganska skönt med torra underkläder.

Snabbt hem och ladda om dator och kamerabatterier. Dagen efter skulle jag sätta omslag för tidningen Villaägarna tillsammans med stylist Hanna Rydman. Jobbet var beroende av sol eftersom det var en pool som skulle plåtas, och piju, vi fick både sol och regn men hann det vi skulle.

På helgen stack vi en snabbis till barnens farmors stuga. Vi hade missat ta vår årliga bild på bänken och det går liksom inte att kompromissa bort, hur lång väg det än är till stugan. Samt blir helt rörd av tanken på att jag får hänga med dessa två fina personer. Ni vet känslan en får av sitt crew…

Kolla den här första bänkenbilden som togs för en sisådär 7 år sen. När vi kollade igenom alla bilder såg barnen att keramikhuvudet är med på varje bild, det är inte avsiktligt, men det står på lite olika ställen varje år. Detaljer. Det är inte en snygg bild som ska produceras utan ett minne, så det får liksom bli lite hur som. Och tänker också att det aldrig är för sent att börja!

Vi har mängder av äpplen. Helt otroligt. Jag bakar och bakar och har för andra gången gjort en paj från vår bok, Lilling Cottage, A Family Affair. Receptet är med mandelmassa och calvados, ska visa bilder på det någon dag. Helt ärligt, och det låter ju som att jag försöker sälja in vår jättefina bok nu, men det är den godaste äppelpaj jag ätit. Ulrika är verkligen grym på recept och hela boken känns så välgjord just därför.

En liten tur till mässan i torsdags hanns med. Jag och Jill var där för Alcros räkning och det här fina hade Tine K byggt upp. På kvällen åkte jag med min son till Eskilstuna för att gå på en konsert, och det var kanske inte så konstigt att jag vaknade med lite feber på fredagen. Men, nu är omladdningen och uppladdningen total! För vid lunch kommer ett gäng bästisar hit och vi ska ha en heldag i Strängnäs med omnejd. Först ut väntar Vintagemarknaden i Stallarholmen (tips!), och vad som händer sen kanske hamnar på stories… Fin helg på er!


05 Comments

Leave your comment
 • Mari
  Mari 25 augusti, 2018 at 09:17

  Alltså bilden på pyttisarna, så göllit!! Kram och ha en fin dag med tjejerna, M

  • Lina Östling
   Lina Östling 27 augusti, 2018 at 09:50

   Ja! Smärtsamt att de växer sig stora nästan…

 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 5 september, 2018 at 18:37

  älskar bilden på dig med äpplen och hatt <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 7 september, 2018 at 09:41

   Tack! Det har verkligen varit en stämningsfull period i trädgården. Härligt om det lyser igenom <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 14 september, 2018 at 08:13

   Å tack! Det är mos, juice och äppelpaj som rör sig under den hatten. Sjukt mycket äpplen fortfarande. Verkligen härligt att kunna äta sig mätt från sin trädgård. Kram

Leave your comment

Translate »