Hej från mig och trädgården

Maj månad startade i nån slags käftsmällsvariant och jag reagerade som en gör då, lite lätt nockad. Så skönt att dra sig tillbaka lite och bara få vara för sig själv. Det är ju det där jag har så himla svårt för, att vara på två ställen samtidigt. Häng med familj och vänner funkar inte alltid med kameran i handen.

Men! Veckan som gått gav så himla mycket energi och jag blev lite pepp på den här sidan igen, den digitala. Efter att jag kom hem från två roliga möten i Borås hade min man blivit pepp på ett nytt trädgårdsprojekt som innebär att vi ska gräva bort ungefär 7-8 ton jord. Inga grävskopor utan det kommer ske med en spade. Men när jorden är borta har vi ca 40 kvadratmeter större tomt. När huset dränerades slängdes stenbumlingar och jord bakom skjulet, och så har det varit och högen har inte direkt minskat. Dagens pass på några timmar känns redan.

Wherever I lay my hat is my cat, typ. Han är verkligen precis där vi är, följer med till tågstationen och affären, precis som en liten vovve. Idag flyttade han in i lekstugan (ett annat projekt) och är med oss fast ändå inte alls med.

Jag hamnar rätt ofta i arbete utan att alls vara klädd för det. Min uppdrag var att kratta ut all jord som tippades här, för här ska det bli ännu mer gräsmatta. Slut med att underhålla grusgångar.

När vi i framtiden bygger vårt nya sovrum kommer det stora körsbärsträdet vara vår utsikt. Det är i full blom idag och hela trädgården är så ljuvlig att det inte finns någon annanstans på jorden jag vill vara. Vår oas. På söndag ska jag och några kompisar ha klädbytardag här hemma, funderar på om vi inte ska ha den ute i trädgården. Det ska bli 23 grader och sol. Jag får återkomma om den dagen och berätta mer sen.

Känner ni igen er? Inspektionen efter slitet. Det är precis där under det stora äppelträdet som vi gräver. Och gräver. Och gräver. Och gräver…


02 Comments

Leave your comment
 • Carina
  Carina 11 maj, 2018 at 08:17

  Alltså det är så vackert så det gör ont! Vilken underbar tomt ni har, och du är bäst på att förmedla det vackra till oss!
  Kram, Carina

  • Lina Östling
   Lina Östling 11 maj, 2018 at 14:02

   Tack tusen tack! För att du tar dig tid att skriva här och för komplimang. Trädgården är inte min förtjänst, den har vi inte gjort något med alls, men är väldigt tacksam för allt som år efter år vill hänföra oss. Ha en skön helg // Lina

Leave your comment

Translate »