Förlåt..

för jag vet med mig redan nu att jag kommer drabba er med ofantligt och säkert för många trädgårdsbilder. Maj. Du trollar med oss. Denna värme!!

Det är bara det att varje sekund utomhus är som en veckas utlandssemester för mig. Så fort jag går in längtar jag ut, och längtar jag in får jag lite dåligt samvete. Vi har tajmat middagen varje kväll precis så att vi får lite skugga.

Det är nog inte en rak planka på vårt skjul men är det något som matchar snett och vint så är det blommande träd. Nu är det som finaste. Punkt efter det.

Och den här <3 Jag ska vara helt ärlig och säga att vi bytte en stunds fotografering mot ipad-tid. Mina barn är inga linslusar direkt och kan bli sura om jag börjar fota utan att fråga. En helt sund reaktion som de inte fått från mig direkt (hehe) men har såklart full respekt för det.

När vi en höstdag för 8 år sedan var på visningen av vårt hus var det en hantverkare där tillsammans med en annan familj som också var spekulanter på huset. -Det här är bara att jämna med marken, minns jag att han sa om skjulet. Det första vi gjorde när vi flyttade in var att lägga nytt tak på vårt lilla hus. Det fanns en alldeles för romantisk bild (typ den ovan) för att kunna riva det.

Eftermiddagsluren.

Bänken och bordet har vi byggt själva, stolarna har vi köpt på loppis för ingenting. Stolarna ser en ju lite titt som tätt, men rekommenderar starkt att ta in dom när det regnar. Jag har slarvat och det får mina gäster sota för nu dessvärre, senast nu på klädbytarkvällen när en tjej helt plötsligt stod med en del av sitsen i handen. Bordet oljade jag in förar helgen, det kändes som att det inte var en dag för sent.

Nockpannor och vindskiva, och lite färg, sen är lekstugan klar. Fast det där med färg börjar jag bli lite skeptiskt till. Ser säkert ofärdigt och tråkigt ut i någons ögon, i mina ser det levande ut. Inuti har vi målat väggar, hyllor och tavlor rosa. Inte lika levande men fint det med.

Det snöar äppelblommor.

Efter maten fanns det lite tid för att kika in bland syrrorna. Mycket fint just nu, och igenkänning på Minnas inlägg. Är vi flera som har svårt med balansen i livet/digitala världen just nu?

Idag kändes det fantastiskt att få gå runt i trädgården med kameran iallafall, inte som att det var ett måste utan bara lekfullt, som det ska kännas.

Tjat tjat, äppelblom och gulligt hus. Men jag har ju bett om ursäkt iallafall. Visst är det fint? Där under taket har barnens farbror byggt en fågelholk speciellt för svartvit flugsnappare, och idag såg vi en. Holkarna ser lite annorlunda ut, de är inte så stängda, vet inte om det syns ordentligt. Sammanlagt har vi en holk på varje gavel, lite trångt kanske,  men de bor ju gratis.

Jag borde försöka Q-märka skjulet och hänvisa till den här årstiden om någon någon gång i framtiden skulle få för sig att riva det. Det borde inte vara några problem så länge den här bilden finns med som bevisföremål, syren, äppelblom, krusbär och kaprifol. Vem kan motså?

Vardag, i bästa förpackning: 28 grader och trädgårdshäng. Inklusive katt.

Här vill jag vara. Precis så här stökigt och inte så fixat. Jag kan tydligt identifiera mig med detta ostylade och landar i att det är inte något som går att ändra. Det kommer vara så alltid.

Sen blev det utlovad ipad-tid och bakom trädet spelades det in musicallys med tema vindruvor. Och det var den tisdagen.

 


06 Comments

Leave your comment
 • Tiina Heiskanen
  Tiina Heiskanen 18 maj, 2018 at 07:03

  Hej !
  Jag vill inte vara tjatig men denna fina kalender. Vad är det för märke? Den tycker jag om och den skulle passa så bra här hemma hos mig. En dag när du har tid att se efter och skriva ett kort svar. Alltid så upplyftande och tryggt med dina inlägg. Bilder och text.
  Ha en trevlig helg

  Bästa hälsningar

  Tiina

  • Lina Östling
   Lina Östling 20 maj, 2018 at 22:34

   Självklart ska du fråga, och har du frågat förut ber jag så hemskt mycket om ursäkt, då har jag missat att svara dig!! Kalendern har jag fått i julklapp av Mari som också bloggar här på Northern Sisters, jag ska kolla med henne var hon köpte den. Den är ljuvlig och underbar och ju längre tiden går desto mer älskar jag den. Den är också så lagom i storlek och tar inte för mycket plats.

   Tusen tack för din fina respons, det är inte alltid lätt att förstå vad som uppskattas eller ens OM det en gör uppskattas, så himla glad för att du tar dig tid att skriva. Fortsätt gärna tjata 🙂 Kram å fin söndag / Lina

 • Emma Thun
  Emma Thun 18 maj, 2018 at 14:17

  Inget att ursäkta för, ge oss istället mer, MER, M E R!

  • Lina Östling
   Lina Östling 4 juni, 2018 at 20:31

   Hehe, ser det som ett startskott och hoppas du är ärlig när (om) det går för långt 🙂 Kram

 • Carina Olander
  Carina Olander 22 maj, 2018 at 22:03

  Ja men vilken månad vi har! Håller med dig precis om allt! Varje dag som en utlandssemester. Vill bara vara ute i trädgården nu. Och er underbara trädgård med alla blommande träd och det vinda skjulet kan jag inte se mig mätt på. Så rätt ni gjorde som bevarar det! Och färg, ja det är faktiskt lite överskattat även i mitt tycke!
  Kram fina Lina

  • Lina Östling
   Lina Östling 4 juni, 2018 at 20:37

   Fina Carina!! Först, tack för att du kikar in här och så knäppt att jag ibland missar kommentarer, så sorry sent svar. Den där trädgården vi har lever sitt eget liv, i år har vi faktiskt tagit lite kontroll över den för första gången och det är så fint att en rätt liten insats gett rätt mycket ändå.. Men din trädgård ser jag sällan på bild? Inbillar mig att du har ängar och åkrar som granne du får njuta av magiska solnedgångar året om. Vi hörs! Stor kram tills dess

Leave your comment

Translate »