Fjärilsvingar på vår veranda

Vi kom hem tidigt idag och började fixa på verandan och plantera om blommor när vi hittade en fjäril, en skadad en. Kanske kattens byte som han velat stoltsera med. Det kanske enda negativa med våren, dessa splatterinstinkter hos katterna som verkar sätta igång. Vi har redan haft två stackars fåglar här inne.

Denna fina varelse levde fortfarande och fick genast en identitet, namn och ålder och som plåster för vad vår familjemedlem eventuellt orsakat, sin favoritmat gurka och kiwi.

Verandan har funkat lite som en förvaring av sånt som ska slängas (skön omskrivning för soptipp, men det låter ju inge kul, fast sanningen är att det är precis vad den funkat som).

Det “nya” golvet, efter slipning och såpskurning (fast innan dammsugning ser jag nu…) Vi är SÅ nöjda. Min man säger kulturhistoriskt korrekt och jag säger inte så tidskrävande, vilken tur att våra intressen möts här, haha.

Våren är där utanför, sådär pinnig ni vet, men alldeles snart kommer det vara alldeles lummigt utanför fönstret. Blir så glad när mina barn vill vara med och fota, och ännu gladare när lilla Doris klämmer av en sån här bild. Om jag bara hade tagit ur mobilen i fickan, men det bjussar jag såklart på.

Vi gjorde vad vi kunde.

Vill passa på att tipsa om den perfekta soffkudden från Vibeke Scott. Till hösten hoppas jag att vi bytt fönster här inne. Och panel. Apropå kulturhistoriskt korrekt…

Tips om ni behöver vårda en fjäril.

Det känns som att det bubblar hos alla systrar just nu, kika in på förstasidan och läs om Mari och Annas resor till andra sidan jorden, eller Elins till Köpenhamn. Annacate har fångat en sån fin tax på bild, Babes har jobbat med en ny tapet och Nanna har gjort en väldigt fin tatuering. Och jag, jag har försökt rädda en fjäril.


03 Comments

Leave your comment
 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 10 april, 2018 at 21:29

  Underbar bild som Doris fotat <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 11 april, 2018 at 16:04

   Ja det är ju väldigt fint att ha en liten hjälpare ibland 😀

 • Idag gör jag allt för att slippa...
  Idag gör jag allt för att slippa... 11 april, 2018 at 16:03

  […] ute på verandan var vi igår. De stora funkisfönstren passar inte alls in på huset som är byggt i början av […]

Leave your comment

Translate »