En kylig morgon i Strängnäs

Det här är en rätt förekommande scen här hemma på helgerna, konsert, vare sig en vill eller inte. Jag är inte så värst snobbig, men när det kommer till dubbla ljudkällor sparkar jag bakut. Och att lyssna på när någon typ repar. Allt annat går bra, extra bra är det när en får önska låt.

Jag visste ju att det skulle bli minusgrader, och att det kanske skulle snöa. Men ändå var det först när snöflingorna dalade ner som jag kutade ut och plockade de blommor som klarat natten, vissa som var på gränsen fick åka med. Tänkte att de fina kommer lyfta de lite mer sorgliga. Det var så fasansfullt kallt i köket på morgon, endast 15 grader och vi körde för fullt på vedspisen. Ni ser den lilla spisfläkten va? Den är inte det vackraste ting men den sprider värmen i rummet och det behövs.

De sista kämparna. Den här bänkskivan har vi förresten gjort själva. Tycker mycket om den trots att den inte alls blev som vi tänkt. Jag hade i ett ljust pigment i och tänkte att skivan skulle bli som sandfärgad. Ja som ni ser blev det något helt annat.

I köket på morgonen är jag oftast själv så när som på katten och jag passar på att ta hand om mina växter. Eftersom köket är så kallt just nu (vi har inte installerat en radiator än) så trivs växterna rätt bra. För några veckor sedan tog jag mod till mig och klippte av min klockmalva. Jag är så rädd att den ska dö nu, men det går ju inte att ha en lång pinne bara, beskärning var ett måste, och nu hoppas jag att den är stark nog att klara hösten och vintern lite avklippt.

Fårskinn överallt, det går inte att sitta här utan.

Det är så mysigt att sitta här. På fredagskvällen eller söndagsmorgonen. Kudden har jag köpt i en antikaffär i Stallarholmen. Mona som driver affären har jobbat som scenograf till Hasse och Tage och mycket av det hon säljer är gammal rekvisita som medverkat i filmer. Kanske jag har en kändiskudde här i köket alltså.

Projekt hall har dragit igång och vi har börjar skrapa bort den gamla färgen för att få det helt trärent. Inte så jobbigt om en har en speedheater (har!! Tack och lov) Men jag har ingen aning om vad vi ska ha för kulör här sen, eller vilken typ av färg vi ska måla med. Kanske ljusgul äggoljetempera, eller linoljefärg i grön umbra, min favorit. Så svårt, speciellt som vi inte riktigt tänker att det ju bara är färg och går och måla om.. Orkar inte tänka på att måla hela hallen med en vägg som är typ 7 meter hög två gånger, nej hallen får nog faktiskt vara for life.

Solrosorna så här fick mig att tänka på van Gogh´s målningar. Passar på att tipsa er om en film jag inte ännu sett men är sugen på att se, en film om just Vincent van Gogh och hans liv. Filmen är gjord helt i olja, alltså flera konstnärer har parallellt målat oljemålningar som sedan satts ihop och blivit film. Kika på trailern här om ni blir nyfikna. Såg att en filmklubb här i Strängnäs skulle visa filmen och blev så pepp. Annars gissar jag att den kommer gå att hyra så småningom. Älskar för övrigt hans porträtt, hittade en bok om honom i en reception dit jag kom rätt ofta och blev helt tagen av hans färgvärld och hur mångfacetterad han ju var. Långt ifrån endast solrosor. Här var det inte lika frodigt idag utan mest om hur en kall morgon hos oss kan se ut. Ha det fint tills vi hörs.


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »