Censur och nakenhet (fast egentligen bara ett bad en måndagkväll)

Igår, egentligen lite för sent, stack vi ner till badet mitt i stan. Vi är nämligen bortskämda med det här, strandbadet, eller Visholmen, som du hittar några minuters promenad från stadskärnan i Strängnäs. Jag hade inte med mig kameran men kunde inte hålla mig från att plocka fram telefonen.

En kort stunds väntan innan den här gjorde bomben rätt ner i plurret. Så modiga de är sommarbarnen. Och jag funderade länge på om just den här bilden sa något mer än det, men bestämde mig för att den inte gör det. Blicken ut över vattnet, och småbraller av det finaste slag, solbrända ben som snart är knottriga av det kalla vattnet. Allt sånt finns i bilden, inget annat. Hittade by the way en Sköna Hem-tidning från tidigt 90-tal för ett tag sen, omslaget föreställde ett barn (kanske 12 år) som duschade i en utedusch i en somrig stugmiljö. Alltså naken. Det var ju en jättehärlig bild och så, och nakenheten sa inget annat än att det ju är så en oftast är när en duschar. Oavsett om det var passande eller ej säger det något om hur vi ser på nakenhet idag och att den är väldigt laddad. Nakenhet som är så himla fint, vad synd om vi inte kan se det utan att tänka något negativt. Och enformigt, och inte alls kroppspositivt så som Stina Wolter förespråkar. Hur tänker ni smartingar som kikar in här?

Pojken och solen och småstaden. Allt det med en mobilkamera. Ska fundera över det här med mobilbilder. Det finns en enkelhet i det som jag gillar, men en skärpa som saknas och som bara kan skapas genom en kameralins. Och mellan alla frågor, stora som små, är jag så fruktansvärt trött efter att jag och Mari imorse lämnade iväg Lilling-boken till tryck. Firar det med att gå och lägga mig prick nu! Gonatt kära ni


04 Comments

Leave your comment
 • Amanda
  Amanda 13 juni, 2018 at 08:12

  Jag tycker absolut att det behövs fler bilder på icke-sexuellt laddad nakenhet! Vi är så hjärntvättade att vi sexualiserae (kvinnor och flickor då) även när bilderna uppenbart inte är sexuellt laddade, så bra att börja öva sig på att inte göra det!

  • Lina Östling
   Lina Östling 14 juni, 2018 at 15:43

   Så bra sammanfattat. Jag ska absolut fortsätta öva. Tack för input / Lina

 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 13 juni, 2018 at 14:48

  Jag tycker att det är en så otroligt fin bild. Önskar att det bara kunde få vara så <3 punkt.

  • Lina Östling
   Lina Östling 14 juni, 2018 at 15:42

   Tack, ja vi håller det så tycker jag <3 Dumt att blanda in dålig energi i något som är så rent och fint.

Leave your comment

Translate »