Home » 50 dagar kvar

50 dagar kvar

Min app visar att det nu är 50 dagar kvar, jag har passerat mer än 80 % av den här graviditeten. Det känns overkligt samtidigt som jag blir påmind hela tiden av att det växer ett liv i min livmoder. Min lilla pojke föredrar fortfarande att ligga på tväre vilket ofta känns obekvämt. Jag kan känna hans fötter genom min hud och jag längtar efter att få hålla om dom på riktigt.

Jag är definitivt lugnar denna gången för jag har ett hum av vad som väntar med förlossning och den första tiden. Jag är inte rädd för att föda och hoppas att jag denna gången ska kunna vara mer närvarande. Det gick så fort förra gången att jag inte hängde med riktigt mentalt. På bara fyra timmar kom Ossian och i regel går det fortare andra gången. Mitt första barn födde jag i vatten i Ystad men denna gången kommer jag välja att föda i Malmö. Dels för att de nyligen öppnat upp för vattenförlossning men också för att jag vågar inte ta risken att åka en timme. Vi bor 5 minuter ifrån sjukhuset vilket känns tryggt.

Nästa helg ska jag och Calle ha en guidad förberedande session tillsammans med min syster Ulrika som är doula. Jag ser fram emot att både få tid till att prata om det som skall komma och att få skriva vårt förlossningsbrev. Det är verkligen dags att gå in i den slutliga planeringsfasen och förbereda sig så pass mycket som vi bara kan.

Bilden är tagen av min partner Calle

Jag heter Isabell och jag har arbetat professionellt med foto i över 15 år. Jag fotograferar främst inredning och porträtt i dess olika former. Mina uppdrag är både av det kommersiella och konstnärliga slaget. Jag bor sedan några år tillbaka i Malmö men kommer från en liten by på landet. Landet ligger mig nära om hjärtat och mina resor går oftast till platser med vacker natur. Fotot har varit en del av mitt liv under många år nu, det är en stor del av min identitet. 2018 blev jag mamma till en liten pojke som fick namnet Ossian. Ossie är mitt första barn och jag har valt att skaffa honom själv. I slutet på vintern 2020 träffade jag Calle och vi tre blev en liten familj. Vi går just nu i väntas tider och om allt går enligt planerna kommer lillebror i juli. Här på Northern sisters kommer jag dela med mig av mitt liv både som fotograf och som mamma. Jag hoppas ni vill vara med på min resa och finner den inspirerande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.