Veckan som gått

Påskveckan som gått har varit lugn, har lyssnat in behovet av att återhämta mig, behöver långa pauser ibland. Jag började dock veckan med att strunta i att vattnet och elen fortfarande är avstängt och plockade i ordning lite på kolonin. In med kuddar och ett par växter och ut med grill och sommarmöbler. En spännande leverans i en låda som vägde 150 kg kom till kolonin. V`s ögon blev stora av innehållet i kartongen, en monstergrill som jag får låna över sommaren, och mitt matglada gäng jublade när jag skickade ut bilder på den i vår sms-tråd. Grillpremiär snarast, har vi bestämt.

I slutet av veckan dök ett annat monster upp, i ordets positiva bemärkelse. Den 1500 kvm stora restaurang som är granne till Barabicu vid Esperantoplatsen. Zamenhof rymmer tre helt olika matkoncept och efter lite flipper i spelhörnan längst in i lokalen och en god brunch (Tips! testa egg benedikt och den öppna sandwichen med bog, gruyère och kål) så njöt vi av årets första aperol sprits på uteserveringen.  Och vi hade en varm vårsol som värmde oss där.

Min brevlåda fylldes upp en morgon av ett så himla fint paket, innehållandes boken Flower Power – konsten att lyckas med blommor och buketter. Tack snälla, Elinor och Hanna, jag blev otroligt inspirerad av de vackra bilderna och tipsen kring hur man arrangerar olika sorters buketter. Kommer användas flitigt på kolonin i sommar, är jag säker på.

I torsdags träffades vi i gänget hos de av vännerna som under en lång tid nu renoverat sitt hus i Kungsladugård. Vi hade vår årliga påskmiddag. Jag bestämde mig för att ha på mig denna, en draperad one shoulder Dagmar top. Ett guldkorn som jag upptäckte på en klädställning hos Ted & Teresa.

Jag är verkligen så glad över mina vänners traditioner, att vi inte släpper taget om dem. Påskmiddagen gav stämning till helgen, och det behövdes för min del. För väl hemma igen.. inget påskris, inga fjädrar och inga synliga ägg heller när jag tänker efter. Jag har alltid varit dålig på att pynta till olika högtider men det finns ju andra som är fantastiska på det och som inspirerar. Kika in hos mina bloggkollegor, de har haft det så påskfint och stämningsfullt i sina hem.

Några dagar i en ensam lägenhet, en tur till ateljén för att tömma min första ugn på evigheter och löparturer under kvällssolen till röda sten, för att andas havsluften som blåser in där.

Ett hjärta som spränger varje gång jag och havet möts.

 

Hoppas att din påsk varit riktigt fin och att du mår bra.

Stor kram, E


02 Comments

Leave your comment
 • Ninni
  Ninni 2 april, 2018 at 19:06

  Tack för intressant boktips, den är nu beställd
  Önskar Dig bra dagar och nätter framöver…
  Ser underbart ut med att börja säsongen i kolonin även om våren är sen.
  Blir så varm i hjärtat att titta in till Dig här Elin.
  Ljusa Kramar från Ninni.

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 23 april, 2018 at 16:56

   Vad tyckte du om boken Ninni? Kramar e

Leave your comment

Translate »