Passerar dig

Jag passerar dig nästan varje dag. Låser först upp grinden till Slottsskogskolonin och börjar att gå grusgången ner. Det krasar under kängorna och jag sparkar på gruset framför mig. Så står jag framför dig. Den finaste lilla stuga jag vet. Med trasslig trädgård och bågnande tak. Med den vackraste formen på fönsterbågar.

Eftermiddagssolen står lågt på himlen. Kastar gyllene strålar över gräset. Att det var minusgrader igår och november idag vet utemöblerna inte om.

På kolonin har vi mer än 150 stugor och jag fångar dem genom skiftande årstider med kameran. Med stugornas ålder sväller kärleken och några har jag blivit handlöst förälskad i. Det stilla livet här på kolonin vill jag dela med mig av här på bloggen och kanske ännu mer på mitt Instagram @elinlannsjo . Där fastnar de små ögonblicken som uppstår bland knotiga äppelträd och knarriga plankgolv.

Jag blir påmind om kaffetermosen och kardemummabullen från Cum Pane som jag bär i väskan och slänger en sista varm blick mot dig. Fortsätter vidare in på den vänstra grusgången, förbi den citrongula stugan och bort mot min egna lilla koloni.

Follow my blog with Bloglovin


03 Comments

Leave your comment
 • LisaMarie
  LisaMarie 14 november, 2017 at 20:19

  Så vackert! Jag och min man ställde oss i kö för att få köpa kolonistuga för någon månad sedan. Kön verkar vara rätt lång men vi hoppas och håller tummarna… Älskar att läsa om din och andras kolonistugor!

  http://lisamariesvarld.blogg.se

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 16 november, 2017 at 08:22

   Hej Lisa-Marie,
   så spännande, det gör ni helt rätt i. Att köpa en kolonistuga är nog det bästa jag gjort. Och ibland rusar det igång med omsättningen på stugor, så vi hoppas att ni har tur. Vi har haft det så på vår koloni de senaste åren, många stugor i omsättning och som fått nya ägare.

   Så roligt att du följer mig och kolonilivet, du får hänga kvar över vintern till vi når nästa säsong. =) Och TACK för ditt meddelande här, blir så glad när jag får kontakt med de som följer. Varm kram! Elin

 • sabine
  sabine 16 november, 2017 at 20:15

  I am always happy, when you share pictures from your beautiful gardenhouse, or others from the “kolonin”. greetings from a little white gardenhouse to the other 😉

Leave your comment

Translate »