Mina utflyktsdrömmar

Hej vänner, igårkväll kom vi hem från fjällen och jag lämnade ett helt fantastiskt snölandskap bakom mig. Ni vet det där speciella ljuset i norra Sverige, och när granarna hänger tunga av meterhög snö och när det är fluffigt vitt, vitt vitt överallt. Drömlandskapet. Har njutit av att umgås med mina bästa vänner, skidåkning och bastu med nakenrullning i snö. Ja faktiskt, det där sista ingår i paketet. Jag som egentligen inte tycker om att basta särskilt mycket, älskar det i fjällen, om man gör det på rätt sätt. En kall öl med tjejerna i bastun och sedan springa ut och nakenbada i snön innan vi halkar in i bastun igen, är bara härligt.

Jag lämnade kameran hemma, så inga bilder har jag att visa,  men däremot, i bilen hem började jag fundera kring andra härliga resor och utflyktsmål i Sverige. Sådana turer som är extra härligt nu i vår. Så tänkte tipsa om de ställen som jag kom på att jag skulle vilja besöka:

Stedsans in the woods är en restaurang och naturupplevelse mitt i de halländska skogarna. Jag har skrivit om dem tidigare, men inte tagit mig dit, denna vår ska det bli ändring på det, tänker jag. Stedsans erbjuder dessutom enklare boendeformer i canvas-tält och till våren/sommaren ska även ett litet utomhusspa stå färdigt. Kan inte tänka mig annat än en njutningsfull och hälsosam  upplevelse oavsett om man väljer att göra ett restaurangsbesök eller även övernattning där.

I samma trakter ligger Falkenberg, och Lilla Napoli. En pizzeria där västsveriges godaste pizza bakas? Enligt ryktet iallafall, så jag tänker att det i sig är nog anledning till en liten utflykt.

Skrufs glasbruk ligger mig varmt om hjärtat. Inte bara för deras genuina och otroliga glashantverk utan även för att bruket ligger i mammas barndomstrakter, i de småländska skogarna där jag själv spenderat stora somrarna när jag var liten. När jag var mindre hörde det inte till ovanligheterna att vi, hela familjen, stuvades in i bilen för att åka på glasrunda. Så jag har besökt de här bruken många gånger och fascinerats över glasblåsarteknikens svåra konst. Ett himla mysigt utflyktsmål.

När vi ändå är i Småland så måste jag tipsa om Vandalorum, som är ett musée för konst och design. Om det är någon svensk keramiker som jag fängslas av så är det Eva Hild. Några av hennes fantastiska skulpturer går att titta på just nu i en utställning med Tore G Wärenstams samling av nutidskonst.

Maris värld på Dalarö är så charmig och jag skulle gärna kombinera en resa till Stockholm med att boka in sig ett dygn eller två på ett litet pensionat här på Dalarö. Det vore fint det.

Jag kan åka hur lång omväg som helst för en fantastisk kardemummabulle eller semla, och vad jag hört, enligt ryktesvägen, så ska både och finnas just här, på Feldts bröd & konfekt i Halmstad. Jag drömmer om nästa gång jag närmar mig Halmstad, då ska jag hit. Bild härifrån.

 

Och så längtar jag efter ett besök på någon härlig prunkade trädgård som hit till Mandelmann eller Rosendahls. Kan aldrig få nog av deras vackra blomsterkombinationer och härligt frodiga rabatter. Balsam för mina ögon och själ. Fin Söndagskväll önskar jag dig nu, och en skön början på nya veckan. Kram så länge, E.

 


06 Comments

Leave your comment
 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 11 februari, 2018 at 21:22

  Åh vad många härliga ställen, ta gärna med mig! En roadtrip kanske?! 🙂 puss!

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 14 februari, 2018 at 22:17

   Men jaa! Tjejtripp!!

 • Strenghielm
  Strenghielm 12 februari, 2018 at 10:42

  Du är varmt välkommen Elin! Och jag är så sugen på att få hälsa på i kolonin 🙂 Vi får smida lite planer, kram

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 14 februari, 2018 at 22:16

   Tack Mari, jaa planer får smidas. 🙂 Kram!

 • Sandra Leone | sandraleone.me/blog
  Sandra Leone | sandraleone.me/blog 13 februari, 2018 at 17:07

  Åh vill du äta en riktigt god pizza så gå till BOV. Det ligger i Johanneberg, öppnar fem för det mesta och en måste vara där ganska tidigt. Men det är det bästa jag någonsin ätit!

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 14 februari, 2018 at 22:16

   Men jaa Sandra!! Jag har försökt få till ett besök hos dem flera gånger, har hört så mycket omdem. Men exakt, inte funkat med tider än så lämge.. Tack, nu blev jag ännu mer pepp på att faktiskt ta mig dit! kram e

Leave your comment

Translate »