Majornas Megaloppis

I söndags var det Majornas megaloppis, en av årets mysigaste dagar i Göteborg. Man kan inte tycka annat för det är otroligt charmigt att se vår stadsdel och sköna människor flytta ut på gatorna för en dag. Musiker och mat i varje hörn. Grönsaksplantor säljs bredvid mannen som brassar karibisk gryta över öppen eld, och tanten som säljer sina hemmagjorda marmelader står en bit bort. Folk som byter grejer med varandra. Och jag släpar mig sakta framåt, gata upp och gata ner. Slår mig ner i en grässlänt med mina nyköpta jordgubbar som (försäljningskillen envist påpekade) var svenska… fast liggandes i en holländsk kartong.

Här är mina fynd! Några söta koppar med blått mönster som jag ska ha till en styling. En fin liten avocadoplanta. Ett gäng växttöd som en kvinna hade tillverkat från sin jasminbuske, jag tänker att jag ska försöka binda ihop dom till ett snyggt stöd för bönorna som är på väg upp ur jorden i köksträdgården.

Och så passade jag på att handla lite hos den relativt nyöppnade matbutiken Picknick i Majorna som ligger på Älsvborgsgatan 31. Jag älskar denna lilla hål i väggen-butik med handplockade livsmedelsprodukter. Mina favoritoliver Nocerella hittade jag på hyllan och den åkte genast ner i korgen. Det är inte så många som köper in dem av någon anledning så när jag snubblar över dem får man passa på. En härlig fettuccine och en lyxig balsamvinger blev det också ihop med några goda ostar. Denna lilla butik är verkligen ett besökstips om du bor i Majornatrakterna eller har vägarna förbi!


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »