Husbåten

En av mina bästa vänner har byggt en husbåt. När septemberlöven började falla stod den klar och nu bor han där med en utsikt över Göteborg som får det att hugga till i bröstet.

Husbåten ligger vid hamninloppet och man ser Läppstiftet och de centralaste delarna där på andra sidan. Vattnet skiljer dem åt och om kvällen har vi suttit där i vardagsrummet och roar oss med att titta på båtarna som sakta glider förbi.

Första gången som jag hälsade på hade jag med mig en hemlagad moussaka med så där löjligt överdrivet med fetaost, ett helt berg hade jag staplat på toppen, fetaost är ju det bästa med hela rätten. =) Och efter maten och lite vin och precis vid solnedgången gick jag de sex stegen från matbordet och gled rakt ner i vattnet. Simmade runt i det rosa och krusade, kände mig fri. Och helt ärligt vansinnigt nedkyld dessutom, för det var ju höstkall himmel och hav.

Den här husbåten är lite av en dröm för mig, skulle verkligen vilja ha kontakten med vattnet, en bit av havet, på det där viset.

För ett par veckor sedan tog jag bilder på husbåten åt Mora Armatur som jag är gästredaktör för. Ibland fotograferar jag mina vänners vackra hem och publicerar bilderna som inspiration till följarna på Moras Instagramkonto. Bland annat har jag hälsat på min vän Dannes kolonistuga i Änggården. Och lite bilder från vårt hem och stuga blir det också i flödet ibland.

Husbåten fick mig att vilja undersöka vad det finns för olika möjligheter till ett sådant boende i Göteborg. Tänk om man som min kompis kunde ha ett flytande hus, omgivet av vatten mitt i centrala Göteborg.. en alldeles hisnande och förtjusande tanke..

 

 

 

 

 

 

 

Följ mig på Instagram på @elinlannsjo .

 


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »