Söndagstur

Söndag och den började med en lång frukost här vid köksbordet. Som vanligt med tända ljus och mina två koppar kaffe. Sedan var det dags att hälsa på mina älskade syskonbarn. För att fira en födelsedag, krama på syster, barnen, mamma och pappa. Vi åt syrrans kladdkaka. Den är något alldeles extra. Måste dela med mig av receptet någon gång.

Och lite senare åkte jag snowracer för första gången i mitt liv. Det var på tiden. Av någon anledning har jag alltid blivit förpassad till den mindre avancerade pulkan när jag var liten. Konsekvensen av att vara lillasystern kanske. Men det var alltså dags. De andra vuxna stannade inne och jag och barnen drog på oss utekläderna och fick tag i varsin snowracer. Det var en brant backe vi skulle kasta oss utför för att sedan gira kraftigt och i full fart flyga över ett gupp innan sista sträckan ner. Det här skulle jag klara galant. Men i farten nerför backen förblindades jag av mössan som hade glidit ner över mina ögon.  Och där barnen svängde höger och flög över sitt gupp fortsatte jag rakt fram och brände ner i diket och rakt ner mot ån.

Jag kan nog inte kalla det för en storstilad premiär.

Kvällen avrundades sedan ungefär som den började, med en lång måltid vid köksbordet. Med tända ljus och två glas vin.

En mysig söndagskväll till er alla fina, kramar från mig, E

 


02 Comments

Leave your comment
 • Erik
  Erik 22 februari, 2018 at 21:16

  Hej Fint kök.
  Vad är det för väggplattor? Var kan man köpa dem?
  /Erik

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 23 februari, 2018 at 20:44

   Tack Erik, det är en sorts kalksten som vi beställt i extra stora skivor. Går säkert att lösa genom ditt lokala stenhuggeri! Ha det fint! / Elin

Leave your comment

Translate »