Ett dygn i Visby

I torsdags spenderade vi ett dygn i Visby och jag vaknade upp på en ö i vacker höstskrud. Omgivna av djupt hav och klar luft som bet i kinderna. Att åka till en av mina favoritställen i Sverige, Gotland, och få bjuda med mig bloggkollegorna och vännerna Anna, Nanna och Cattis var en varm och fin känsla.

Jag tror vi alla behövde få lämna vardag och staden Göteborg en stund, få paus och lite distans. Vi hade inte kunnat få en bättre plats för detta.

Vi var inbjudna att spendera ett dygn i Johan Målares Hus och få ha det lilla hotellet helt för oss själva. Mitt i Visby, omgivet av ruiner och den historiska ringmuren ligger detta sexrums-hotell med tolv bäddar, varsamt restaurerat, genuint och spartanskt lyxigt. Vackra väggar i dämpad äggoljetempera, levande ljus och tända lyktor som belysning. En magisk och sagolik atmosfär sammansatt i ett ljuvligt koncept.

Nanna dök ner i sina fårskinnstofflor så fort vi kom innanför dörren, sedan hade hon svårt att släppa dem. Cattis lät sig uppslukas av utsikten på takåsarna som hade havet som fond från sitt rum och Anna   och jag njöt ikapp när vi i husets vinkällare avslutade kvällens middag. I källarvalvet där, dansade skuggorna från de levande ljusen på vinhyllorna runtomkring oss.

Hur fint är det inte, att sitta vid ett färdigt frukostbord, att njuta av gourmetmiddag av en privat kock och att bli mött av varma personer som gav all tänkbar service. Victor och Josefine tog hand om oss så fint, de tog med oss på stadsvandring och sedan utflykt till raokar, branta klippor och hav.

Här har vi dem, Nanna, Anna och Cattis. Bästa trion.

Annas outfit var härlig. Hon är så bra på färg och den här snygga kombinationen, rosa, kamel och plommonlila smälte in bland husen och höstfärgerna i staden.

Puderrosa, rostrött och den vackra ringmuren.

Jag hade på mig en ny outfit från butiken Ted & Teresa som jag har mitt fina samarbete med. Kappan från Dagmar, ett randigt set från Whyred och en Little Liffner-väska i mocka. Allt finns i deras butik och webshop just nu. Skorna är från Ganni och mössan från H&M.

Och så började vi gå mot solnedgången, det var dags att lämna Johan Målares Hus och Visby för denna gång. En fin trio och jag, alla överens om att vilja återvända snart.


1 Comment

Leave your comment
  • Ninni
    Ninni 16 november, 2017 at 18:17

    Åh…Gotland…vad gjorde jag om jag inte varje år får min längtan närd. Skulle vilja kunna vara där ett helt kalenderår, möta var årstid med sina stunder. Få möjligheten till att uppleva denna ö som ger en så betydelsefull tid där.
    Så härligt att få ta del av Er vistelse och upplevelser på Gotland. Det ”Huset” är så vackert och underbart läge i Visby.
    Ljusa Kramar från Ninni.

Leave your comment

Translate »