En dag hemma

En dag hemma. Har kommit på att det är just här jag befinner mig stora delar av dagarna. Jag kombinerar ju keramikerjobb med frilans inom inredning, mode och livsstil och utgångspunkten är nästan alltid mitt hem.

Ibland blir sängen mitt lilla kontor, jag fäller upp datorn, brygger en kopp kaffe, slänger in en tvätt och sedan kollar jag mailen. Många stylingar och fotograferingar gör jag dessutom här i lägenheten eller på kolonin, vilket känns fint och personligt.

Tankarna kring mina partners känns viktigt, jag vill ha  genuina samarbeten där jag identifierar mig med företaget och som känns rätt att bjuda in i mitt egna hem. Precis så känner jag med Ted & Teresa som jag samarbetar med ett par gånger i månaden och de är min partner i detta inlägg. Jag är kund hos dem i vanliga fall och att då få äran att sätta koncept, styla och fotografera inspirationsmaterial åt dem är så otroligt kul.

Så idag ska jag fotografera de här otroligt fina plaggen. Och om ni undrar jaa, det är alltid fruktansvärt rörigt när jag är igång med skapandet, kläder och grejer flyger runt i rummet. Det är som att all fokus centrerar sig kring hur jag vill skapa bilden och då glöms det fullständigt av vad som händer runtomkring.. Så inom kamerans ramar, ordning och reda och utanför, total kaos.

Med det hela började igår med att jag hälsade på Tina i butiken och vi bläddrade igenom de vackra kläderna. Just dessa plagg fångade uppmärksamheten särskilt och jag smälte ner i kostymen. Jag har sneglat på den tidigare, kavajen och de matchande byxorna från Rodebjer. Byxorna var något stora i midjan men dem nålade Tina smidigt in och en liten stund senare hade deras skräddare dem klara åt mig.

En sådan här kostym kommer det ju finnas hundratals tillfällen att använda på tänker jag, både till en dressad vardag och till fest. Och kavajen kommer bli så himla fin som jacka i vår.

Knytblusen med vida ärmar är från Rodebjers tidiga vårkollektion. Jag älskar ju omlottblusar med mycket band att snöra runt, och tyget är så himla vackert dessutom.

Stora färgbollar av Krysantemum fyller jag vasen med och det är så fint att blanda olika toner. Har fått upp ögonen igen för denna tåliga och färgstarka blomma.

Nu har jag tagit de sista bilderna och strax slås datorn på. Tar på mig de rosa Ganni lurexstrumporna, och hoppar sedan upp från sängen för att vika en tvätt, äta klart min lussekatt och sedan lägga mig på mage för att skriva detta inlägg.

Hoppas att du fått lite inspiration och en liten inblick i hur ett styling och foto-uppdrag kan se ut här hemma.

 

 

Detta inlägg är i samarbete med Ted & Teresa.

 

 


03 Comments

Leave your comment
 • Annacate
  Annacate 6 december, 2017 at 20:17

  Superfint Elin! Blir alltid inspirerad varje gång jag kikar in här hos dig. Den där kavajen från Rodebjer har jag spanat in så många gånger. Kanske blir en julklapp till mig själv i år. Kram!

  • Elin Lannsjö
   Elin Lannsjö 7 december, 2017 at 09:19

   Tack Cattis! Men ja, du skulle älska den kostymen. Fallet är underbar och kavajen är så där mjuk och följsam. Du är värd den i julklapp! =) Puss e

 • Vaxkrast just nu | Krickelin
  Vaxkrast just nu | Krickelin 16 december, 2017 at 10:52

  […] Elin Lansjö är alltid smashing. Gillar hennes bildspråk, outfits och varma hjärta. […]

Leave your comment

Translate »