Alltid en liten semla

Idag är Februaris bästa dag. Och jag firar och fikar med en semla från Bagaren på Koopmansgatan. Stans godaste semla och jag är verkligen inte nyttig denna månad. Det går inte när man bor så nära detta bageri. Flera gånger i veckan cyklar jag dit, till den franska bagarn för att köpa färskt bröd och nu när det är säsong blir det ju även en semla. Alltid en liten semla.

Jag tog dem i cykelkorgen och började trampa. Glömde bort påsen när jag studsade upp och ner på trottoarerna hem. De var illa tilltygade upptäckte jag lite senare i köket. En låg uppochner. Men jag föste ihop dem så gott jag kunde och lade upp med på mina keramikfat. De fat som har spruckna kanter och felbrända glasyrer. Skomakarens barn, ni vet.. Jag väntar på att cappuccinon ska bli klar och slår mig ner vid bordet vid mitt sällskap. Semlor gör mig mjuk och snäll. Tror kanske att det är grädden som har ett finger med i spelet.

Strange fruit med Billie Holiday spelar i bakgrunden, hennes röst och den raspiga inspelningen får mig att landa djupare på stolen. Och jag stannar upp. Tänker på allt som jag är så tacksam över och tankarna glider vidare till våren. Längtar så efter den.

Mysig stund med en fin vän och tända ljus. Varsin semla. I en stilla lägenhet mitt i Majorna, Göteborg.


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »