SOMMAR PÅ LANDET

Det är Måndag morgon denna vecka. Vi fyller bagaget i bilen med kuddar, täcken och kassar med mat och kör sedan norrut. Till Kinnekulle där mina bästa vänner, min lilla familj, ska träffas för att bara hänga tillsammans under ett par lata sommardagar. Du vet min vän Anna, det är hennes fantastiska gård och hus som vi åker till.

Emelie smyger in i köket. Hon vet att jag tycker att hennes banankaka är världens godaste och när hon eldat upp ugnen i järnspisen ordentligt, så skjuts, då åker formen med smeten in för att gräddas en stund.

Här är receptet på en enkel, supergod och saftig banana bread.

Ingredienserna: 150 g rumsvarmt smör, 3 dl strösocker, 2 ägg, 5 dl vetemjöl, 1 tsk bikarbonat, 2 tsk bakpulver och viktigaste av allt 4 bananer, väl mogna.

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
2. Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
3. Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål. Mosa bananerna med en gaffel. Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras
!

Vi äter den ljumna och saftiga kakan i trädgården. Där sitter vi med kaffekopp och har en blå himmel med vita tussar över oss. 

Allt är så vackert i det här huset. Själ i varje liten detalj.  Annas fantastiska känsla för inredning och färger lyser igenom, hon har skapat en lugn och skön stämning i varje rum.

Träskorna ligger på trappan som är väldigt vacker i sitt orörda tillstånd. Där fick skorna ligga medan vi springer barfota i gräset, äter körsbär och leker med barnen.

Vi dukar upp med ostar och vin och har första parkett till solnedgången. Vidderna här är magiska, de vackra sädesfälten böljar sig bort i horisonten. Och guldstrimmor smeker topparna på havrestråna.

Och när det blir för kallt flyttar vi in till rummet med kakelugn och den sprakande brasan. Och jag njuter av att jag är just på denna plats och just med dem. 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »