EN PYSSLA OM DAG

Jag vet inte om du känner igen dig, men jag själv kommer ofta på att jag borde pyssla om och uppmuntra mig lite mer. Att ibland ta en hel dag, några timmar, eller en speciellt vald aktivitet just för dig och dina behov är en fin början tycker jag.

I början av veckan avslutade jag något som varit ganska tungt och ansträngande för mig en tid, och jag tyckte verkligen att jag borde uppmuntra mig lite efteråt. Återhämta och ta hand om mig litegrann. Vad kan man då göra för att få lite guldkant här i Göteborg? En himla massa såklart, och ja, så här blev min dag:  

Så i torsdags sov jag tills jag vaknade och jag dröjde kvar i sängen. På köksbänken hittade jag påsen med nybakade frallor från bageriet som V hade smygit in med, så himla got när frallorna fortfarande är lite ljumna.. och det blev en långsam frukost. 

Jag gjorde mig lite fin (och idag var det bara för mig själv såklart), tog på mig min vita favoritskjorta med öppen rygg från Dagmar och ett par slitna jeans som byttes till skinnkjol för det var härligt varmt ute och sedan tog jag cykeln ner till stan. Det är en speciell känsla tycker jag att strosa på stan utan agenda eller en lista att avbeta. Att dra ner pulsen, flanera fram. Jag drogs mot marknaden vid Kungstorget och köpte några goda franska ostar i saluhallen, en krämig getost och en extra lagrad gruyere. 

Prick halv ett mötte jag min date Emelie, för vi skulle luncha på Bellora. Deras luncher är så himla bra (älskar pizzorna och risotton!) och det ingår även en härlig antipasti-buffé med italienska delikatesser OCH efterrätt. Supergott.

Vi satt ganska länge, unnade oss ett glas vin och pratade i mun på varandra tills Emelie kom på att hon behövde rusa tillbaka till kontoret. Jag tog påtår av kaffet och lite mer av den goda efterrättsglassen.

En stund senare kom dagens höjdpunkt, min massagetid på mysiga Skönhetsfabriken. Alltså, jag ä l s k a r massage. Och efteråt satt jag sömnigt kvar i relaxavdelningen och slumrade en liten stund. 

På vägen hem stannade jag till på Ted o Teresa som börjat sin rea och köpte en röd tröja som jag tittat lite på. Hos Tant Blomma köpte jag helgblommorna, några stora solrosor och i påsen från stan låg även min nya favoritchoklad Tony´s.       

Landade sen i soffan, så himla nöjd över min återhämtningsdag. Hoppas jag inspirerar dig lite till detsamma, att ta hand om dig lite mer. Du är värd. Som mamma alltid säger. Kram!


02 Comments

 • Rebecca
  Rebecca 28 augusti, 2017 at 10:23

  Åh vart köper du chokladen i gbg? Tänkte beställa på nätet men är glad om jag slipper 🙂

  • ELIN LANNSJÖ
   ELIN LANNSJÖ 28 augusti, 2017 at 12:28

   Hej Rebecca!
   Alltså, som jag har letat efter återförsäljare på stan. Till slut dök den i alla fall upp hos mig i Majorna, på Effkå Ica, i tre olika sorter. Men den borde verkligen finnas på ställen även i cityområdet, om Majorna är för långt bort för dig. Lycka till! Kram E

Comments are closed here.

Translate »