CHAMPAGNE, RÅBIFF OCH CROISSANTER

Den senaste tiden har det blivit både, frukost, lunch och middag ute. Årets fattigaste månad och jag har lyckats bra med att bränna hål i fickan. Men det är okej och alldeles värt, för mina bästa ögonblick denna månad var just dessa stunder.

Mamma kom till stan och vi drack champagne och åt goda ostar på Champangebaren Forssén & Öberg. Vi ses för lite jag och mamma, tycker hon ska lämna östkusten och flytta hit. Vi har alltid så mycket att prata ikapp, vi delar fina minnen och jag pratar av mig om sådant som gör lite ont. Balsam för själen, de där stunderna.

Jag och Anna möttes upp för att jobb på ett gemensamt projekt som vi har på gång. Himla spännande och roligt, jag ska berätta mer när jag kan. Något gott i glaset och så delade vi på en stor charktallrik. Bar Amuse, som är loungen till Hotell Pigalle, är väldigt mysig att besöka så där vid lunchtid mitt på en vardag. Då är det nästan folktomt och lugnt, vi tänker högt och har stället för oss själva. 

Vi firade pappas födelsedag på Toso. Åt råbiffen, ni vet stans godaste. Fast jag har hört att Mr P och även Juan Fond också har fantastiskt goda, så de ska jag prova härnäst.  

Och så blev det frukost på Fratelli Gridelli. En av stans godaste när det gäller just de italienska. Min absoluta favorit inom kategorin är en syster till Fratelli, nämigen Bar Italia på Prinsgatan. Lite mindre frukostutbud, men man får precis vad man vill ha och paninin är nygräddad och croissanten frasig.   

En blåsig och kylig kväll åt vi krämig risotto på Teaterkällaren. Nanna, Cattis, Anna och jag. Som avslutning på kvällen böjde jag mig fram över stearinljuset och satte eld på mitt hår. Bokstavligen! Halva luggen brann upp och jag fick en ny frisyr.

Vi firade Victors födelsedag på Barabicu. En tradition som vi har. Hela gänget, ballonger och alla barn. Stökigt (förlåt personalen!) och alldeles underbart mysigt. 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »