HÄNT I VECKAN

Så har det blivit fredag igen och jag vet inte vad det är, men just nu tycker jag att dagarna går för snabbt. Men vad har då hållit mig sysselsatt i veckan?, scrolla neråt så får du se!

Det är sista veckan med elektricitet och vatten på kolonin. Så jag har varit där och packat ner allt av värde och så har jag börjat flytten av keramiken till min tillfälliga vinteradress. Jag städade ur köksskåpen och frostade av frysen, något som för övrigt är alldeles vansinnigt tråkigt. Så jag belönade mig efteråt med ett glas vin i punsch-verandan. 

Några inbjudningar till events, en invigning och en middagsbjudning ramlade in i brevinkastet. Ett av dem var torsdagens invigning av Robert Maglias Bakficka, en vin- och likörbar som öppnar vägg i vägg med hans restaurang Enoteca Maglia som ligger vid Mariaplan i Majorna.

Några vänner och jag var alltså där igårkväll och minglade glatt med gott Chianti vin i vår hand. Baren var hemskt mysigt inredd, med en inglasad vinkällare och de upptravade vinflaskorna hade vackert sällskap av levande ljus. Delar av väggarna var kaklade, bardisken var väl tilltagen och de rustika borden och den platsbyggda väggsoffan var väldigt inbjudande.

Jag åt alldeles för många friterade risottobollar, men skit i det, för de var sinnessjukt goda. Hett tips alltså, håll utkik efter dem på menyn. 

En av dagarna denna vecka var jag på stan i några ärenden. Jag hann aldrig att kika in det i dagarna nystartade samarbetet mellan inredning- och modebutiken Area Eesome och den underbara blomsterbutiken Floramor och Krukatös,. Samarbetet Fönstret som de kallar det ligger på adress Södra Larmgatan 2, så dit får jag bege mig nästa vecka istället. Istället avslutade jag min runda på stan med lunch på Kalei. De ugnsbakade auberginerna till salladen var magiska.

Förresten, har ni ätit frukost eller lunch på fantastiska Pom och Flora i Stockholm? Ett absolut måste för alla som är i krokarna! Jag har fått veta att de håller på att öppna sitt andra café, även detta i vackra huvudstaden men jag ber till gudarna att de så småningom även söker sig till Göteborg. Eller att någon i stan snappar upp deras fantastiska frukostkoncept och inspireras till något liknande. Jag saknar verkligen motsvarigheten i vår stad.

Jag hittade den här fantastiska höstkvisten på morgonpromenaden och var helt enkelt tvungen att ta med mig den hem. Ibland är naturen helt perfekt i mina ögon.

Måste säga att det är så himla kul att det fortsätter poppa upp nya restauranger, vinbarer, livsstilsbutiker och annat kul i vår stad. Och inom kort kommer jag kunna fylla på med ännu fler nyheter så stay tuned.

En riktigt fin fredag och helg önskar jag er! Kramar E

 


1 Comment

  • Fanny
    Fanny 28 oktober, 2016 at 11:15

    Alltid så fina inlägg Elin! <3Nu blir jag nyfiken på vilka fler nyheter som väntar… Kram på dej!

Comments are closed here.

Translate »