Varma persikor med mandel

Vi konstaterade idag att det var längesen vi körde något recept här på bloggen. Förr så var det nästan det enda vi postade, vilket också gjorde att vi faktiskt tillslut kände att vi behövde göra lite annat för att inte helt tröttna på oss själva. Och det är ju bra! Att man vill förnya sig alltså. Men den senaste tiden har vi faktiskt känt att vi verkligen saknar den här typen av jobb och inlägg. Mat är ju roligt, speciellt så här års. Och just idag hade Nathalie massa persikor över, så ett enklare receptinlägg blev det. Känns skönt att smygstarta lite…

Peaches by Babes in Boyland

På förmiddagen plockade vi in lite hundkex.

Peaches by Babes in Boyland

Tycker att de gör sig allra vackrast så här, yviga i ett gammalt kärl.

Peaches by Babes in Boyland

Peaches by Babes in Boyland

Baked peaches with almonds and vanilla cream by Babes in Boyland

Det viktigaste när man ugnsbakar persikor är riktigt mogna, annars kan det vara svårt att dela dem på det här sättet. Det är också lätt att de fastnar i kärnan, och så smakar de nästan lite träigt annars.

Baked peaches with almonds and vanilla cream by Babes in Boyland

Baked peaches with almonds and vanilla cream by Babes in Boyland

Strö över lite rårörsocker och mandel och sen in i ugnen på 250 grader (grill) i ca 4 minuter.

Baked peaches with almonds and vanilla cream by Babes in Boyland

Till persikorna vispade vi en skvätt grädde. Även vaniljglass hade passat bra. Så gott till eftermiddagskaffet och ett alldeles lagom första receptinlägg efter den här pausen. Tycker ni inte?!


02 Comments

Leave your comment
  • Emma Thun
    Emma Thun 28 maj, 2018 at 21:57

    Bästa sortens recept, sånt man bara kan fixa i farten! Gärna fler sådana 🙂

    • Babes in Boyland
      Babes in Boyland 28 maj, 2018 at 22:28

      Åh, tack snälla Emma! <3

Leave your comment

Translate »