Sensommarens solnedgångar och vardagen

Vilka solnedgångar vi har haft. Jag tror nästan de är som vackrast nu på sensommaren. En av kvällarna då min man var bortrest och min minsta somnat plockade jag in några blommor från trädgården. Det är inte mycket som blommar nu, men fick ändå ihop en liten bukett.

Jag sådde ner en massa frön i början av sommaren utan att riktigt veta vad det var för sorter. Men jag gissar att det är någon slags rosenskära och vädd. Älskar utsikten mot äppelträdet där utanför fönstret. Förra året fick vi knappt några äpplen alls, men i år är det ett riktigt fruktår!

Solhatt planterade jag ner redan förra sommaren och i år har de spridit sig i hela rabatten, så roligt. Inte lika fina som prästkragar, men nästan.

Glädjen när pappa äntligen kom hem, så fint att se. För att fira att han klarade springa 4,3 mil över tre fjälltoppar ( ! ) gjorde vi plockmat, en favorit här hemma.

Goda ostar, hemmagjord plommonmarmelad, frukt och nötbröd, endiver fyllda med tomat – och fetaoströra bland annat.

Det efterlängtade väderomslaget kom tillslut och lagom till regnet tände vi ljus och dukade upp på punschverandan.

Vardagen har så smått kommit igång och vi är tillbaka till jobb och förskola, även om allt går på halvfart. Visst är det svårt att komma in i vardagslunken efter semesterns stillsamma dagar.


02 Comments

Leave your comment
 • Emma
  Emma 12 augusti, 2018 at 10:42

  Så fint! Velat fråga länge vart din fina lampa som ni har över matbordet kommer ifrån?

  • Annacate
   Annacate 14 augusti, 2018 at 20:00

   Tack snälla! Lampan är ett vintagefynd. Hoppas du kan hitta en liknande 🙂

Leave your comment

Translate »