Långsamma morgnar och snöfall

Lördagsmorgonen började med långfrukost inne i matsalen medan snön sakta föll utanför fönstren. Önskar hela december kunde vara så här – vindstilla, blå himmel, snöfall och ett par minusgrader. Våra planer för dagen bestod av att ta in julgranen och sätta i juleljusen. Som tradition klär vi sedan julgranen den tredje advent.

Jag köpte med mig årets första amaryllisar från stan i slutet av veckan. Dessa aprikosa och ett par djupröda. De kan nog vara min absoluta favoritblomma just nu, amaryllisen.

Vår yngsta börjar äntligen få ro till att sitta still en stund och titta i böcker. Våra favoriter är Var är min syster? av Sven Nordqvist…

… och William Morris bok av Benjamin Lacombe. Båda böckerna är så vackert illustrerade och vi fastnade i bilderna under en lång stund.

Tangent GC har tagit fram två nya dofter till sin serie av ekologiska tvålar och handkrämer som jag har fått prova – tulip och fir. Jag har använt deras tvålar tidigare och tycker om deras försiktiga dofter som dröjer sig kvar. Min favorit är fir som har en krispig och klar doft av skog.

På eftermiddagen då solen var på väg ner bakom berget hämtade vi in vår julgran som legat ute i snön ett par dagar.

Penny hade med sig två juldekorationer hem från förskolan i fredags som hon glatt hängde upp i nåbar höjd.

Sen åkte tjocktröjan på och vi gick ut och tog en promenad innan mörkret bäddade in hela ön. Önskar er nu en lugn och skön tredje adventsafton. Här hemma ska vi klä julgranen och baka julgodis. Kanske vi även hinner med att se ett avsnitt av Jul med Ernst som vi missat att se i år.

 

 


04 Comments

Leave your comment
 • http://LisaMariesvarld.blogg.se
  http://LisaMariesvarld.blogg.se 17 december, 2017 at 19:45

  Åh vad härligt det låter. Och ert hem är så magiskt vackert. Det är har varit och är en enorm inspirationskälla för mitt eget hem sen jag hittade hit ^^ Ser fram emot att få se mer av granen sen. Har förresten en fråga angående er kökslampa. Antar att den är vintage? Är det typ 30-tal? 🙂 Fin är den iaf 🙂

  • Annacate
   Annacate 17 december, 2017 at 21:38

   Åh tusen tack, det gör mig så glad att höra <3 Tack för att du kikar in här hos mig! Ja, menar du lampan på sista bilden? Den är fyndad i en antikaffär här i Göteborg. 🙂

 • Anna
  Anna 17 december, 2017 at 19:48

  Så mysigt och juligt ni har det 🙂 Var her du köpt er fina julgransfot? Tycker det är hopplöst svårt att hitta någon snygg.

  • Annacate
   Annacate 17 december, 2017 at 21:39

   Tack snälla du! Julgransfoten kommer från en loppis 🙂 Går att hitta så många fina julsaker på loppisar, ett tips!

Leave your comment

Translate »