Sensommar

En fredag tar vi cyklarna till Skrylle. Det är ovanligt hett och det känns som om vi är i Sydeuropa. Vi svettas och jag känner mjölksyra i benen i backarna. Naturen är solblekt, det doftat sommar och vi hör gräshoppor som spelar.

Vi har ringt och förbokat en grillplats där vi även får slå upp vårt tält. Det är min första gång i naturreservatet och det är precis sådär avskilt och lugnt som jag hade hoppats på. Ett par människor passerar tidigt på kvällen men efter det är vi helt själva. Det är svårt att tänka att vi egentligen bara är ett par mil ifrån Lund och Malmö.

Vi går en kvällspromenad kring sjön och jag förstår varför de avråder från bad när jag ser vattnet. Men det är vackert och ljuset är magiskt. Väl tillbaka tänder Calle en eld och vi äter pastasallad och grillar marshmallows. Jag njuter av att se hur mycket Ossian tycker om att vara där. Han pratar passionerat i ord vi inte riktigt kan förstå ännu. De senaste månaderna har både varit påfrestande och vackra. Ossian testar gränser och blir frustrerad när han inte får som han vill eller när vi inte förstår honom. Inte sällan kastar han sig ner på rygg och skriker för att markera sitt missnöje. Men samtidigt förstår han mycket och vi kan kommunicera på ett helt nytt sätt. Ossie skrattar mycket och ofta och vi med honom. Denna kvällen låter vi han vara uppe hur länge han själv vill och när han väl somnat sover han djupt. Tältet känns lite som en koja då vi istället för att stänga till låter ett myggnät hänga för.

Det är en ovanligt ljummen kväll och helt vindstilla. Sakta tänds stjärnhimlen upp och myggen som vi förberett oss för kommer inte. Vi får tid till samtal och det är lätt att vara närvarande. Vid midnatt lägger vi oss och vi sover helt ok. Ossian vaknar och skriker en gång men sover till halv åtta. Vi packar ihop och cyklar vidare mot Dalby stenbrott. På vägen äter vi frukost på ett litet cafe. Väl vid stenbrotten kyler vi ner oss i det kalla vattnet. Efter två timmar känner vi oss klara. Det är redan 28 grader och vi bestämmer oss för att nyttja sista dagen på våra sommarkort och ta bussen hem till Malmö. Väl på bussen pratar vi redan om nästa utflykt. Den här upplevelsen var lite av ett test och den har absolut gett mersmak. Min dröm är att ha en liten campervan likt den jag hade när jag reste runt på Island. Jag känner mig tacksam över att ha hittat en partner som delar min kärlek till naturen och mitt sug för äventyr och nya upplevelser.

 

Bilderna på mig och Ossian är tagna av Calle

Ossies fina pyjamas är från The Sleepy Collection


No Comment

Comments are closed here.

Translate »