Magiska Madeira

I början på året begav jag mig tillsammans med mina killar till Madeira. Vi spenderade elva dagar med att köra runt hela ön och bodde på olika ställen längs med vägen. Madeira är en liten ö med storslagen natur, den är verkligen magiskt vacker. Luftfuktigheten är hög och vädret är omväxlande. Januari är en regnig månad med medeltemperatur på 12 grader men för oss är naturupplevelserna mycket viktigare än solsäkra dagar och värme. Jag är tacksam över att ha en partner som älskar att resa på samma sätt som jag. Hans tålamod är imponerande, inte en enda gång klagade han över alla stopp jag ville göra för att dokumentera naturen med min kamera. Jag blev påmind om hur mycket jag älskar att fotografera utan att egentligen ha en syfte mer än föreviga vårt liv tillsammans.

När jag frågade Ossian i slutet av resan vad som varit bäst så svarande han att det var att vi fick vara tillsammans hela tiden. Den pojken fyller mitt liv med så mycket kärlek.  Hela den här resan var som bomull för själen och jag är glad att vi valde att åka till Maderia, det var mycket vackrare än vad jag kunnat hoppas på.

TIPS & PLATSER

Hyrbil. Om du enbart bor i Funchal och gör någon mindre utflykt missar du mycket. Vägarna kan vara smala och branta men tar du det lugnt är det inga problem. Madeira är en liten ö som du enkelt kör runt på en dag men mitt tips är att ta dig tiden att utforska den ordentligt.

Packa ner badkläder och regnkläder för vädret är ombytligt och kan gå från strålande sol och värme till regn och rusk bara genom en 10 minuters bilfärd.

Pico Ruvio. Madeiras högst punkt och den vackraste vandringen jag någonsin gjort och då har jag rest en hel del.

Praia do Porto do Seixal. En vacker liten strand som också har ett trevligt cafe.

Fanal forest. Trots att det var regn och stormvindar när vi var där så kunde vi uppleva magin med denna trolska plats.

Risco Waterfall. I området finns det många olika vandringsleder att välja mellan och dessutom ett trevligt cafe som endast nås till fots.

Madeira Sunset Cottage. Vi bodde här tre nätter och det var underbart att ha en egen liten stuga och frukosten som levererades till vår veranda varje dag var tipp topp. Det växte örter utanför vår stuga som jag kunde använda när jag lagade mat och Ossian fick plocka hur mycket frukt han ville från träden. Det är dock inte stället du ser när nedan där Ossian ligger i en hängmatta. Det stället får jag inte skriva ut då de normalt inte tar emot barn men jag gjorde en miss i bokningen och de var flexibla.

Monte Palace Madeira tropical garden. Vi avslutade vår resa med två nätter i största staden Funchal och denna trädgård var det bästa med hela stadsvistelsen.

 


03 Comments

Leave your comment
 • Maria
  Maria 14 februari, 2024 at 13:56

  Fantastiskt vackra bilder!

  • Isabell N Wedin
   Isabell N Wedin 24 februari, 2024 at 20:48

   Tack Maria för din fina kommentar. Det var helt underbart att ta bilder på Madeira!

 • Mathilda Lindqvist
  Mathilda Lindqvist 19 mars, 2024 at 09:28

  Magiskt, Isabell!

Leave your comment