Lokstallarna

Det känns avlägset att tänka att för ett år sedan var vi tillsammans hela tiden, Ossie och jag. Jag har snabbt vant mig vid att han försvinner iväg på förskolan under åtta timmar. Jag välkomnar ensamtiden och tystnaden, att få dricka mitt kaffe varmt. Jag njuter av att få artbeta och inser hur mycket jag har saknat det. Det är fint att känna så, då vet jag att jag valt rätt yrke. I många år har det varit min största källa till lycka, det här med att få vara kreativ. Men det som förut var det viktigaste i mitt liv har nu fått ta ett steg tillbaka. Jag kan inte längre arbeta från det att jag går upp till att jag går och lägger mig (jag bör påpeka här att mitt arbete som fotograf är säsongsbetonat så vissa månader om året har jag inte alls mycket att göra). Det är en omställning att ha blivit mamma och att behöva sätta en annan individs behov först. Dagarna har numera ett begränsat antal arbetstimmar och helgerna är inte längre bara mina. Men som jag har längtat efter den här förändringen och efter mitt barn. Lycka för mig idag är en produktiv och kreativ dag följt av mys med Ossie och Calle.

Just nu är det högsäsong, även om Corona haft en stor påverkan på mitt företag. Nästan alla bröllop är flyttade till nästa år. Jag är tacksam för alla familjefotograferingar jag har haft och fortfarande kommer ha några veckor till. Inte sällan känner jag mig som en hamster som stoppar kinderna fulla inför vintern. Jag försöker fokusera på att jag har besparingar och att det kommer lösa sig. Men visst skaver det lite, den där osäkerheten och den skaver mer nu när jag har Ossian. Regeringen har precis börjat prata om krispaket för oss som är egenföretagare men jag vågar inte vara optimistisk riktigt ännu. När jag hämtar Ossie från förskolan slår jag undan det och fokuserar på att vara här och nu. Det är vår tid de där timmarna innan läggning. I sommar har vi åkt till stranden, hängt på olika lekplatser, läst många böcker och fikat en hel del. Häromveckan cyklade vi till Lokstallarna. Jag blev Kirsebergsbo för fyra veckor sedan och jag håller på att upptäcka området. Lokstallarna är en del av området Södra Kirseberg och är mer än 100 år gammalt. Men det är många år sedan lokalerna hyste tåg. Just nu är det flera företag som hyr in sig här och en månad till hittar du Nordic Street food på området. Jag måste pusha för att passa på att göra ett besök innan de stänger. Som bilderna visar är det mysigt och unikt för Malmö.

Det finns storslagna planer för området och jag hoppas att charmen förblir intakt. Det är något speciellt med ett område som nästan känns övergivet och samtidigt hyser många kreativa människor. Jag måste erkänna att jag funderat på en studioplats här ända sedan jag fotograferade en artist här i våras. Vi får se…

 

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »