Fredag, allt annat än en vilodag

Så här färdigt har köket aldrig varit. Golvet är nu slipat och såpskurat. Vi tänkte hyra in en maskin men det slutade med att vi en söndagsmorgon drog fram en liten slipmaskin vi hade i källaren och låg på knä i tre dagar. Det var nog precis så förivrat som det låter, vi hade inte bestämt hur vi skulle behandla golvet och det hela slutade med att vi struntade i fogmassa (nåt) mellan springorna och behandlar nu endast med linoljesåpa. Inga pigment, helt naturell. Titta vad fint det blev. Innan låg en ful och sliten lack på golvet, den har jag redan förträngt.

Förstår om det verkar som om vi aldrig kommer framåt här hemma, men så här är det nog för alla som renoverar och gör det mesta själva. Jobbigt nog kan det vara så att en sladd som ska dras genom två rum kan ta en hel dag. Och sen går det ändå inte att lösa den vägen vi jobbat på i 8 timmar. (sann historia från förra helgen) Ja kämpigt är det många gånger, därför blir resultatet som en religös upplevelse när det står färdigt. Det är så mycket blod svett och kanske mest tårar, inbakat i alla projekt.

Det vi gör här hemma gör vi ju för oss själva, det har vi ju helt valt själva. Idag njuter jag enormt mycket av att det kommit upp lister här hemma. Och sista skurklossen är på plats nu. Köket är inte klart, men det har heller aldrig varit så färdigt.


11 Comments

Leave your comment
 • Emma Thun
  Emma Thun 30 mars, 2018 at 21:55

  I många fall hade det nog varit mer ekonomiskt att ta in andra och jobba själv under tiden, men känslan det ger när man är färdig med ett projekt går ju inte mäta i pengar.

  Hade för övrig gärna gått på studiebesök hos er 🙂

  • Lina Östling
   Lina Östling 3 april, 2018 at 13:56

   Javisst, och nu kommer ljuset, allt blir lite enklare då. Lusten att renovera kommer tillbaks när snön smälter. Jag ska bli bättre på att bjussa på bilder hemifrån, men så vill jag att det ska vara klart först. Och det är ju då det aldrig händer… Tack för att du kikar in och skriver här Emma!! Kram på dig och hoppas du haft en fin påsk

 • Matilda
  Matilda 31 mars, 2018 at 15:00

  Mysigt det ser ut! Heja er! <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 3 april, 2018 at 13:57

   Tack tack å heja tillbaks!! Kram

 • Sandra Nicole - Modedesigner i Paris
  Sandra Nicole - Modedesigner i Paris 1 april, 2018 at 21:54

  Så underbart fint! Har på senare år blivit helt biten av tanken på att renovera ett flygelhus från 1870 på föräldragården i Sverige. I år kommer första spadtagen tas så jag ser med försiktig glädje fram mot att brottas med samma dalar och toppar som du beskriver – väldigt roligt att läsa!

  • Lina Östling
   Lina Östling 3 april, 2018 at 14:02

   Å, det låter ju helt underbart spännande. Ja om det gick att köpa tålamod skulle jag rekommendera en stor portion av det 🙂 Det är ändå roligt hur mycket det formar en som människa, min man kan inte gå in i ett nytt rum utan att lägga sig på knä och kika på lister och skurklossar numera. Stort lycka till med allt!! Lina

 • Fanny - @hostedbynature
  Fanny - @hostedbynature 7 april, 2018 at 08:31

  Hej Lina, så fint ni får det och jag känner verkligen igen mig i din beskrivning. Vi gör också det mesta själva, med barn och vardag känns det ibland som om vi inte är riktigt kloka. MEN den känslan när något moment är avslutat och vi får njuta av slutresultatet som vi lyckats skapa tillsammans är helt och hållet oslagbar i nio fall av tio! Ha en fin helg!

  • Lina Östling
   Lina Östling 9 april, 2018 at 09:51

   Ja eftersom det inte finns något alternativ för vår del så blir det ju till att intala sig att det är värt det 😀 Men ibland undrar jag alltså. Men det går upp och ner. Ser så mycket fram emot att få komma hem till er snart. Känner på mig att jag kommer bli tokinspirerad och få lite renoveringspepp. Kram fina du så hörs vi snart!! Lina

 • Elin
  Elin 16 april, 2018 at 22:43

  Vilka fina foder och lister? Får man fråga vad det är för färg? Elin

  • Lina Östling
   Lina Östling 18 april, 2018 at 09:29

   Absolut! Och vad kul att du gillar, det är Ottosson linoljefärg, 50% titanzink och 50% vetegrå. Jag älskar den färgen, den är varm och behaglig men ändå neutral. Sen beror det ju förstås på ljuset i rummet osv. Kika in på Ottossons hemsida så ser du bättre!! Allt gott // Lina

 • Kajsa
  Kajsa 11 oktober, 2018 at 18:14

  Vad fint det är! Får jag fråga vad det är för mått på skafferiet? Hur bred är dörren? Tack på förhand!

Leave your comment

Translate »