Ett nytt rum hemma hos oss

Jag sitter och väntar på att färgen ska torka så att jag kan slänga på ett andra lager i ett, för oss helt nytt rum, här hemma. När vi flyttade in var det förråd här inne, och så har det varit tills igår. Fast för hundra år sedan, då var det en glasad veranda här.

Förra helgen var vi och hämtade pardörrar hos min mans pappa, de har legat i hans lada i evigheters evighet. I den ena dörren var glaset kvar och när vi gjort rent dörrarna fattade vi att det var gammalt glas med små bubblor i här och var. En lycklig stund.

Så här kaosigt var de när vi tömde förrådet på saker vi sparat utan att förstå varför. Eller, det var mer kaos än så här men ni får lightversionen. Vi har haft ett tyg för den här öppningen där det suttit ett funkisfönster och funkisdörr. Alltså helt fel känsla i kombination med pärlsponten. Ja ni ser ju att det finns en del att göra här. Nu ska pardörrarna på plats och jag ska bygga mig ett litet kontor där inne. Hohojaja vad mysigt!! Fast först måla som sagt, inte pärlsponten för den ska linoljemålas så småningom, men den giftiga gröna färgen måste bort, i verkligheten är färgen ännu mer grön.

Har sparat på en hel del blomtavlor under åren men så har de till slut hamnat i förrådet i en stor hög. Nu är de framme i huset igen och jag tror faktiskt inte de ska arkiveras utan får en ny plats eller nytt hem.

Till hösten hoppas jag att det blir en glasveranda här igen och då kommer den här väggen rivas och ersättas med fönster. Därför blir det en quickfix här med färg och slarv, inga lister och hål lite här och var. Men sånt där stör jag inte ihjäl mig på, bara atmosfären finns. Och jag tror det kan bli bra här, så fint ljus från det pyttiga lilla fönstret. Så fort kontoret är på plats så ska jag visa mer. Nu hoppar jag i målarkläderna och önskar er en skön måndag!


04 Comments

Leave your comment
 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 17 april, 2018 at 22:13

  Så fint Lina. <3

  • Lina Östling
   Lina Östling 18 april, 2018 at 09:33

   Tack Nanna! Det känns som att jag hittat något jag alltid vetat om, märkligt! Rummet var ju ingen nyhet, men att jag kunde göra ett kontor här var liksom en ny lycklig tanke 🙂

   • Nanna van Berlekom
    Nanna van Berlekom 20 april, 2018 at 22:23

    ja men så häftigt när en plötsligt upptäcker något nytt sådär.. lite som när saker får byta plats hemma och plötsligt blir som helt nya 🙂

 • Fredagslistan toppas av Paulina´s workshop! | Mokkasin
  Fredagslistan toppas av Paulina´s workshop! | Mokkasin 20 april, 2018 at 09:11

  […] följer Lina väl. det är […]

Leave your comment

Translate »