Köket – en rundtur

För några veckor sedan började jag med en serie inlägg där ni får följa med på rundtur i lägenheten. Då kikade vi in i mitt sovrum och idag tänkte jag istället visa köket och dela med mig av hur vi tänkte när vi renoverade det. Och såklart passa på att svara på sådant som jag ofta får frågor på.

Vi har bott i lägenheten i två år nu och jag är verkligen förundrad över den där processen när man bor in sig.

Funderingarna kring om det blev som vi hade tänkt.

Jag vet inte om ni minns vår ursprungliga vision om att ha ett superslimmat och minimalistiskt stramt kök. Bilden ovan är från hur vi hade det precis i början, för ett par år sedan. Men att ha det riktigt så här avskalat har inte fungerat så bra i praktiken. Och det gör faktiskt inte så mycket.

Ytskikten är såklart fortfarande samma strama utseende med rena linjer. Ett släpp kommer ner från taket och skapar rumslighet ovanför köksbänken och gömmer dessutom belysningen och fläkten innanför. Det finaste med hela köket tycker jag är kalkstenen som klättrar hela vägen upp på väggen, från köksbänk till tak. Den beställde vi från ett lokalt stenhuggeri. En smal stålhylla har vi klämt in mellan de stora stenblocken vilket ger uttrycket och känslan av att den svävar fritt i rummet.

Kökslådorna är i matt valkromat och det ger en levande struktur. Som du kan se på första bilden hade vi i början inga handtag, de går att öppna med push-teknik istället. Men dom krånglade ganska mycket och till slut satte vi dit handtag i alla fall.

Lampan Dahl är från Northern och väggarna är målade med Auros fantastiska naturfärger. Biologiskt nedbrytbar och helt naturliga pigment. Just denna kulör heter Oyster, jag tycker om den väldigt mycket.

Och så står min keramik här och där.

Att hyllplanen i köksön (som är träplank från en av de rivna väggarna), fyllts med lagringsviner från Italienresor var inte planen. Där skulle jag ju trava upp min keramik. Men vi har ingen annan plats att ha vinet just nu så jag gillar läget. Tycker att det är lite fint och härligt rustikt samtidigt.

Köksön rymmer inte bara vinerna utan även en frys, en mikro och brödrost-station och flera skåp till förvaring. Till och med en laddningsstation till våra Ipads och Iphones. En multifunktionell köksö med andra ord. Toppskivan är samma kalksten som övrig sten i köket och Pallo-vasen som numera finns i detta svarta glas där nere i hörnet är min absoluta favoritvas.

Det var den lilla rundturen i köket.

Kram och fin kväll till dig!

E


No Comment

Leave your comment

Leave your comment

Translate »