STOCKHOLM DESIGN WEEK

Att Stockholms Designvecka precis har varit har nog ingen missat och det rasslade in inbjudningar till pressvisningar och fester som tog plats runtom staden.

Att jag står med ett ben som designer/formgivare och det andra som bloggare/influencer är faktiskt en otrolig förmån. Under veckan flödar intryck och inspirationen över mig, och visst, jag blir minst sagt lite matt ibland. Det är väldigt mycket som smältas, men samtidigt triggar det min egna kreativitet och det är otroligt spännande att få ta del av inredningsvärldens utveckling, tendenser och riktningar och få syna den svenska formgivningen på nära håll.

Det är en omöjlig uppgift att ta med alla spännande nyheter på ett och samma bräde, men här kommer ett axplock av vad jag särskilt uppmärksammat de här dagarna.  

 

Fogia släpper nya samarbeten för året. Jag höjde ögonbrynen av förtjusning åt soffan Jord, formgiven av Luca Nichetto. Utsökta dimensioner med det låga sitthöjden och den breda utsträckta formen. 

 

Kasthall presenterar bland annat mattan Field, en handtuftad bouclematta i ren ull. Modig och vacker färgställning.

Design House Stockholm firar 25 år och släpper en klubbfåtöljen Ram tillsammans med formgivarna Färg och Blanche

Domo Design

Domo Design

Domo design presenterade en ny serie utemöbler. Snyggt!

Iittala presenterade flera olika nyheter för året. Den klassiska matservisen Teema får ett nytt utseende med nya glasyrer. Jag brukar inte vara överdriver förtjust i koboltblå bruksgods men den här blåmelerade ytan är ljuvlig.

Karmstol Guest, Design Monica Förster

Karmstol Guest, Design Monica Förster

Swedeses nyheter för året 2017 är samarbeten med Front, Monica Förster, Kustaa Saksi och Tomas Sandell. Swedese har sitt säte i det lilla Småländska samhället Vaggeryd, vilken nämligen är min uppväxtbygd! Så att jag är lite extra svag för Swedeses produkter är ingen hemlighet.

 


No Comment

Comments are closed here.

Translate »