NYTT HEM

Renoveringen av lägenheten är k l a r så vi har tagit vårt pick och pack och flyttar in! Helgblommorna är köpta och champangeflaskan ligger faktiskt redan på kylning. Att vi orkat oss igenom en renovering av den här kalibern ska firas såklart.

Det här med att renovera och inreda sin lägenhet. Ni vet kanske redan genom olika inredningsreportage hur vi har det både i kolonistugan och i tidigare lägenheter men den här gången har vi planerat vårt hem lite annorlunda.  Det är så svårt att sätta ord på exakt hur vi tänkt men jag ska försöka. 

Jag älskar den rustika och ombonade stilen på kolonin, där loppisfynd samsas med olika stilleben och detaljer. Men i den nya lägenheten vill vi ha renare ytor och avskalad miljö men ändå med en bohemisk och varm känsla. 

Tänk ungefär minimalistiskt och storstadskänsla, det får gärna andas lite Italien, modernism och art deco på en och samma gång. Levande, äkta och hållbara material och mjuka naturliga färgskalor. Skrynkligt linne, tunnvävd hampa och tvättad bomull som material i textilierna.

Vår lägenhet ligger i ett landshövdingehus och under renoveringen har vi tagit fram denna gamla tegelväggen, det välvda taket och vi har satt dit takplafonder där spåren av de gamla fanns kvar.

Så här ser en del av köket ut. Här har vi jobbat mycket med kalksten, glas, rostfritt och dämpade grå- och beige- toner. Köket, badrummet och sovrummet förtjänar verkligen egna inlägg, så mer om dom snart!

Ikväll tänker jag bara gå barfota på de nyslipade golven och bara ta in. Öppna fönstren på vid gavel så jag kan ladda till konsertbruset från WOW i Slottsskogen här brevid. Och så ska jag dricka mig yr på bubbel såklart. 🙂


13 Comments

 • Emma Solveigsdotter
  Emma Solveigsdotter 12 augusti, 2016 at 09:40

  Elin! Fantastiskt fint jobbat, och snabbt! Ser verkligen superfint ut. Vi kämpar på i vårt hus men just nu är det lite svårt att se ljuset. Då är det extra gött att få läsa detta och känna att det faktiskt går att ro i hamn! Stort grattis och ha en riktigt skön första helg i det nya! /Emma

  • ELIN LANNSJÖ
   ELIN LANNSJÖ 13 augusti, 2016 at 10:05

   Tack Emma! Jag har ju sett att ni har satt tänderna i ett stort husprojekt, vad spännande! Och häng i, jag vet precis hur det känns när den där svackan kommer, Känslan av att renoveringen aldrig liksom tar slut. Men gud vilken känsla när man faktiskt tagit sig över på andra sidan, så ta sikte på den! Stor kram!

 • Johanna
  Johanna 14 augusti, 2016 at 06:35

  Jättefina materialval! Hur har ni ordnat så att ni inte behöver ha några synliga handtag på skåpen?

  • Elin lannsjö
   Elin lannsjö 14 augusti, 2016 at 11:00

   Hej Johanna, och tack!Vi har satt in push-funktioner på alla skåp (utom kyl, frys, diskmaskin) för att slippa ha synliga handtag.
   /Elin

   • Rebecca
    Rebecca 18 september, 2016 at 05:42

    Hej Elin,
    Fantastiskt kök. Vi är mitt uppe i vår köksrenovering där din köksbild blev startskottet för en helrenovering. Min fråga är var era push kommer ifrån och till vilka stommar ni satt dem på. Jag älskar de handtagslösa ytorna.
    //Rebecca

 • Anna
  Anna 19 augusti, 2016 at 09:42

  What a beautiful space. You have created a harmony and balance through your choice of colours, textiles and materials. A true talent!Where did you buy the kalksten tiles on your wall in the kitchen? They are a great size and look quite thin also. Thanks,Anna

 • Hilde
  Hilde 25 augusti, 2016 at 21:01

  Hei! For et virkelig flott hjem! Vi renoverer et hus, og jeg lurer derfor på hvordan dere har behandlet furugulvet? Og

  • Elin
   Elin 26 augusti, 2016 at 08:18

   Hej Hilde,Golvet är ett gammalt grangolv som vi slipat ner, lutat och sedan vitoljat. Och nu kommer vi undehålla golvet genom att såpa det emellanåt./Elin

 • Frida
  Frida 28 augusti, 2016 at 20:12

  Super fint, Elin! Är spänd på att få se resten snart. Sparar ner bilderna till mina inspirationsmappar i datorn så länge… Jag måste bara få fråga varifrån lampan kommer som finns med på tredje bilden? /Frida

  • Elin
   Elin 29 augusti, 2016 at 06:49

   Hej Frida! Vad kul att höra att du gillar hur vi inreder! Lampan är en upptäckt från en loppisrunda, ibland dyker ju de där små fynden upp där man minst anar det.:)
   Mer inlägg och bilder från lägenheten kommer snart! Kram!

 • Viktoria
  Viktoria 29 augusti, 2016 at 20:40

  väldigt snyggt och stilrent! Törs man fråga var luckorna kommer ifrån? /Viktoria

  • Elin
   Elin 30 augusti, 2016 at 06:03

   Hej Victoria,Luckorna är i valkromst och vi har beställt dem genom ett snickeri.Allt gott!/Elin

 • lena
  lena 17 mars, 2017 at 10:58

  Hej!
  Vilket fint hem du har! Har du behandlat murväggen med något? Håller på med ett liknade projekt hemma i mitt kök.Med vänlig hälsning, Lena

Comments are closed here.

Translate »