Formex våren 2018

Jag och Lina brukar gå på Formex ihop och så blev det även denna gång. Vi brukar inte ha någon strategi eller ha så många tider att passa utan vi strosar, möter vänner och branschfolk, tar ett snack och så stannar vi och kollar in de montrar som faller oss i smaken. Här är Lina med ägarna till Jerners Rum i Mariefred, som pratar lite i PB Home´s fina monter.

Här fanns det mycket fina korgar och tyger med blockprints i bruna toner som jag gillar. Och Tell me more, nedan, hade fina väggkorgar.

Olsson & Jensen hade som vanligt fina tyger. Jag har ju ett antal dukar från dem som jag använder i mina jobb och dessa nedersta i brunt och gråsvart gillade jag väldigt mycket, blir nog till att beställa dem.

Gillade även deras bruna porslin, det vill jag ha i ett kommande juljobb jag håller på att planera. Ja, jul igen, kan ni förstå? Det blev det längsta julfirandet någonsin, jag har ju mer eller mindre hållit på med jul sedan i september förra året!

Många fina mattor i min smak fanns det, den här minns jag tyvärr inte var den kom ifrån.

De här mattorna var ju så fina och en helt ny typ av matta. De kommer från Sixty Days och är gjorda i hampa och är himla slittåliga, de är gjorda för hand och varje matta tar ca 2 månader att tillverka.

Taners mattor har jag haft en del kontakt med, jag ska kolla in deras lager med 5000 (!) mattor någon dag tänkte jag. De har väldigt fina kelim osv och kan skräddarsy i större storlekar än det vanliga 2 x 3 m, tips för er som är ute efter en större matta.

Något som gjorde mig väldigt glad var att det kommer mer och mer vardagsprodukter, fula sådana, som är designade. Som man kan ha framme. Jag är ju så känslig för fula saker och gömmer allt jag kan. Kan inte köpa disktrasor från ica utan köper färgade bruna eller grå. Diskmedel måste hällas över i fin pumpflaska för att användas, sopkvastar och så får ju absolut inte stå framme här hemma. Men nu.. kolla den här sugproppen! Tänker att det skulle vara fint att hänga dessa saker i min källartrapp här hemma, och praktiskt. Knopplisten var också fin, så där nätt och fin.

Och från iris hantverk brukar jag köpa mina diskborstar, tycker även deras monterlösning var fin.

Keramikern Petra Lund visade hur det går till när hon gör sina fina muggar med spetsmönster, fin display tycker jag.

Finaste mötet var det med Soraya och Fanny. Soraya hade fixat finfin pop-up butik men annars var de där tillsammans för att visa deras konstverk/spegel. Jag och Lina ska åka upp till Umeå i vår och göra reportage hemma hos dem båda och igår bestämde vi att vi ska försöka vara kvar en tredje dag för att göra någonting kreativt tillsammans. Längt. Kolla även in deras fina och inspirerande instakonton här och här.

Så fint och bra att de även gjort en mindre version av spegeln, den här skulle jag vilja ha på mitt nattduksbord, eller i hallen.. Eller bara sisådär på ett sidobord i vardagsrummet. Gillar.

Den finaste montern av alla var den hos Aiayu. Så glad jag blev att de var där, det hade jag helt missat!

Minns ni dessa tofsar? Jag var ju i deras butik i Köpenhamn på höstlovet och blev så kär i deras butik.

Både deras inredning.

Och deras kläder är precis i min smak. Den där ljusgrå skjortan köpte jag i höstas och kvaliteten är magisk.

Så det var det hela. I tisdags var jag på invigningen av Mateus Flagship store på Karlavägen i Stockholm. Har inte hunnit fixa dessa bilder men ni kan läsa om det här hos Ulrika, min bordsdam, så länge. Nu ska jag in på Granits visning av våren och sommarens nyheter, sen House of Rym om jag hinner och avslutningsvis fest hos Designbloggarna. Lämnar kameran hemma så ni får följa på instastories istället. Ha en fin dag, Mari

 

SparaSpara


1 Comment

Leave your comment
  • En riktig skitdag och äggleverans
    En riktig skitdag och äggleverans 18 januari, 2018 at 11:22

    […] trendspaning från Formex utgår från min sida, men Mari dokumenterade duktigt en hel del skönheter och reflektioner, kika […]

Leave your comment

Translate »