Bloomsbury spirit

Igår var jag och LinaArtipelag tillsammans med ett litet gäng inbjudna journalister, redaktörer, mode- och inredningsmänniskor för att få en förhandstitt på utställningen “Bloomsbury Spirit” som öppnar till helgen. Så roligt att få kika innan invigningen för jag är helt säker på att den här utställningen kommer bli välbesökt och omtalad och det är den väl värd!

Jag skäms lite för att säga det men det var mitt första besök på Artipelag och jag måste säga att lokalerna gjorde mig lite knäsvag, så himla vackert hur de byggt in lokalerna i naturen. Det är en nästan sakral stämning här. Vi har varit på väg så många gånger med båt för att äta men det har alltid kommit något i vägen. Men nu är jag så taggad att så fort båten kommer i så ska vi hit, längtar!

Fina Lina, vars öron antagligen är lite skrumpna idag för har så mycket på gång privat just nu vilket jag ältade med henne från när vi möttes upp på morgonen tills sent på kvällen. Förlåt Lina, men tack.

Denna utställning var som en stor gottepåse för en sån som mig som är intresserad av konst, möbeldesign, mönsterdesign, bokomslag och inredning. Bloomsbury-gruppens verk sträcker sig verkligen över alla dessa discipliner, å, vad jag önskar att jag kunde få sätta mig i en tidskapsel och åka dit och hälsa på.

Som anglofil går jag ju igång på detta men nu vill jag besöka detta hus på riktigt i England. En roadtrip i sommar kanske?

Den här tapeten, eller egentligen i original så är det ju målat direkt på väggen, är den jag gått igång på mest tidigare. Jag har fått för mig att jag ska måla detta mönster (en parafras) i mitt bibliotek här hemma. Återkommer angående detta projekt, jag har en liten plan förstår ni.

Jag är ju så svag för den här typen av kök, en dag…

Kolla lampan, så underbar!

Och detta tyg i just denna färgställning.. det borde de ju trycka upp och sälja? Jag vill ha.

De visade en hel radda bokomslag, så fina. Jag har ju själv designat en massa bokomslag så detta var himla kul att se, visst är de vackra?

Den här livsstilen alltså.

Kläder från ryska baletten, konstverk ju. Och backdropen är målad av Ernst Billgren på plats för just denna utställning, det tog honom bara 2 (!) dagar.

Hej då Artipelag, tack för idag, jag kommer tillbaka snart!

SparaSpara


02 Comments

Leave your comment
 • Annacate
  Annacate 24 mars, 2018 at 15:14

  Åh wow! Vill besöka <3

  • Strenghielm
   Strenghielm 26 mars, 2018 at 07:08

   Ja, åk upp i sommar, då kommer utställningen även vara utomhus! Kram, M

Leave your comment

Translate »