Årets första projekt

Idag började vi snickra på vårt nya projekt här hemma i vår hall. Vi har funderat och skissat i några dagar och så har det blivit ett par turer till brädgård och färgbutik för att köpa färgprover och olika varianter av lister vi ville testa till panelen vi ska bygga. Men nu så, har vi en plan och vi kunde äntligen börja med det roliga.

Vi börjar med denna vägg i hallen, här sedd från vardagsrummet. Ser ni rutorna? Det är så jag skissat ut träpanelerna. Blir faktiskt ganska likt de jag designade till Robin Delselius bageri fast så klart en annan golvlist och så kommer jag ha en annan typ av överliggare. Och så bygger vi i trä, inte mdf. Panelen kommer gå runt hela hallen så knopplisterna ryker också sen ska jag mura om den stora murstocken bakom kaminen och låta den vara omålade dvs grå och rå. Ovanför panelen tänkte jag måla med mineralfärg i en vitt kulör, mest för att bryta mot panelen och ge lite liv och värme istället för bara en platt vit färg som vi har idag.

Hallgolvet har jag hållit på att fnula på länge för jag har velat måla om det, just nu är det klassiska grå/vita rutor. Nu kommer det bli brunt och varmgrått och så kommer jag måla en dekor i den kontrasterande färgen i mitten. Jag ritade först mönstret i datorn, sen köpte jag schablonplast på Panduro som jag skar ut mönstret från. Gillar ni?

Nu är det väldans tomt i biblioteket för igår kväll kom det ett gäng och hämtade vårt piano och sedan ett annat och hämtade matsalsbordet, så skönt! Nu ska granen ut och sedan inväntar vi det nya bordet som förhoppningsvis kommer till helgen, ett lite annorlunda bord i barockstil som jag köpt hos Josephine på Lily & Oscar Interior. Först var jag alldeles rastlös och otålig och längtade tillbaka till jobbet men nu vill jag bara vara ledig ett tag till och snickra klart. God fortsättning på er!


10 Comments

Leave your comment
 • http://LisaMariesvarld.blogg.se
  http://LisaMariesvarld.blogg.se 3 januari, 2018 at 17:40

  Åh vad fint golvet blir! Gillar verkligen din idé!

  • Strenghielm
   Strenghielm 4 januari, 2018 at 09:09

   Tack, jag hoppas det! God fortsättning, Mari

 • Lina Östling
  Lina Östling 3 januari, 2018 at 18:26

  Åååå va fint! Ser ut som att vi vi synkat aktivitet och rubrik idag, haha!! Lycka till med allt, Kram

  • Strenghielm
   Strenghielm 4 januari, 2018 at 09:09

   Hehe, great minds think alike! Hoppas du snart blir klar med slitet dock så du får göra det där sista, roliga. Kommer bli så fint Lina!

 • Sofia
  Sofia 4 januari, 2018 at 00:09

  Ingen rast ingen ro… Fint som bara den men vad sägs om lite chokladpraliner i soffan , haha!
  Kramar till er!

  https://mokkasin.femina.se

  • Strenghielm
   Strenghielm 4 januari, 2018 at 09:07

   Man kan äta praliner medan man jobbar Sofia, haha? Kram till dig!

 • Margareta Widell
  Margareta Widell 4 januari, 2018 at 19:18

  Har följt dig och din familj i några år men aldrig skrivit någon kommentar. Allt som handlar om ön ligger mig speciellt varmt om hjärtat eftersom jag föddes där i mitten på 40-talet. Har varit där ute en gång sedan dess och sett på huset, ett gult gammalt vackert trähus. Där fanns då ett förlossningshem dit kvinnor åkte i hemlighet för att föda när magen började växa.
  Nog om detta, älskar dina bilder och dina miljöer, Nu spännande att följa hallens framtida utseende.
  Med vänliga hälsningar
  Margareta

  • Strenghielm
   Strenghielm 5 januari, 2018 at 09:32

   Å, det som ligger på vasavägen? Har hört rykten om att det varit ett BB, jättefint hus! Ha det gott, Mari

 • Ewa nyman
  Ewa nyman 12 januari, 2018 at 18:58

  Hejsan! Undrar vilket färgnummer du ha till foder och lister i hallen och vilken väggfärg ni har. Har ett hus från 1934 som vi tänker måla I grått och vet ej vilken nyans vi skall ha. Mvh Ewa

  • Strenghielm
   Strenghielm 14 januari, 2018 at 15:53

   Hej Ewa, foder och lister i hallen, och numera även paneler, är målade med Alcros färg som heter Södermannagatan. Ett färgsamarbete med Grandpa. Lycka till, Mari

Leave your comment

Translate »