Så, nu är det klart

Yippie, nu är golvet äntligen klart! Det har ju inte varit helt lätt detta och det är inte på grund av att jag målat rutor eller det faktum att jag målat ett mönster ovanpå utan prövningen har varit logistiken med att göra detta i ett hus fyllt av katter, vovve och barn. Jag har faktiskt sparat ett sött litet tassavtryck som minne för det blev ett antal sådana kan jag säga. Både tassavtryck från katt och hund. Och maken lyckades faktiskt klampa rakt i en nymålad ruta med raggsocka och allt. Jamen ni förstår, en färg målas i taget och efter det en schablon, en färg i taget. Men jag gillar resultatet! Nu vill jag bara fixa murstocken bakom kaminen, jag vill inte ha den vitmålad utan jag vill ha den helt rå och grå. Jag fick tips om att bredspackla med cementputs så det ska jag försöka fixa till helgen.

Så här ser schablonen ut, eller rättare sagt den första jag gjorde som var mindre och då jag testade att måla med mörkgrå färg. Det är en schablonplast från Panduro som jag skurit ut ett mönster ur med skalpell. Mönstret ritade jag i datorn och inspirationen till själva mönstret kom från detta program och det var i det sjätte avsnittet Erika målade golv. Samt från Yvonnes vackra stenklinker i Frankrike som jag dokumenterade då jag och Anna var där och jobbade. Jag började med att rita direkt på golvet för att få ett hum om vad jag ville göra, sedan ritade jag blomman i illustrator och skrev sedan ut den i ett antal olika storlekar som jag sedan testade att lägga på golvet för att se vilken som gjorde sig bäst.

Det var likadant med färgerna, jag valde ut några färger som jag sedan köpte provburkar av och testade sedan direkt på golvet. Obs, det är billigast att köpa färgprover av väggfärg, det är bara att måla över sedan.

Panelerna är gjorda av tunna trälister, det är lite pill att få ihop rätt antal rutor per vägg med ungefär lika stort mellanrum. Man måste estimera alla väggar innan man sätter igång annars kan det bli väldigt tokigt. Vi hade ca 10 olika väggdelar med väldigt skiftande bredder att ta hänsyn till.

Jag har målat väggarna ovanpå panelen med en varm vit färg så länge, jag vill fixa cementväggen bakom kaminen innan jag kollar väggfärgen men nu kan vi iallafall vistas härinne så länge. Hoppas ni gillar? Ha det gott, Mari

SparaSpara


10 Comments

Leave your comment
 • sabine
  sabine 23 januari, 2018 at 16:21

  I´m in love!

  • Strenghielm
   Strenghielm 24 januari, 2018 at 14:14

   Thank u Sabine!

 • Emma Thun
  Emma Thun 23 januari, 2018 at 21:06

  Hur snyggt som helst!

  • Strenghielm
   Strenghielm 24 januari, 2018 at 14:14

   Tack Emma!

 • Hundkatten. Och så vill jag be om tips.
  Hundkatten. Och så vill jag be om tips. 24 januari, 2018 at 11:00

  […] ni förresten sett att Mari delar med sig tutorials för deras nya hall? Sjukt peppigt bygginspo kan jag […]

 • Babes in Boyland
  Babes in Boyland 25 januari, 2018 at 10:05

  Wow! Alltså så fint Mari. Grym du är! Kram

 • Ida
  Ida 30 januari, 2018 at 10:44

  Jättefint!! Skulle också vilja ha sån panel i min hall 🙂
  Ni har ett så fint hem, man blir så inspirerad av att de dina bilder.
  Ha det bra!

  • Strenghielm
   Strenghielm 31 januari, 2018 at 15:36

   Tack för det Ida! Ha det gott, Mari

 • Jana
  Jana 3 februari, 2018 at 05:46

  Great job!

  • Strenghielm
   Strenghielm 3 februari, 2018 at 08:39

   Thank u som much! /Mari

Leave your comment

Translate »