KONMARI

Det känns som att det pågår en Konmari revolution i mitt instagramflöde just nu. Programmet  “Tidying up with Marie Kondo” på Netflix fick även mig att undra om saker jag hade hemma gav mig någon glädje egentligen och gjorde enligt upplägget i programmet; la ALLA mina kläder på sängen och sedan gick jag igenom plagg för plagg om det gav mig en skön känsla eller ej.

Jag gillar många av mina plagg, men vissa sitter inte som jag önskar, eller jag känner mig inte fin i något eller att jag kompromissar “till de här jeansen måste jag ha en lång skjorta för att de sitter fult i grenen” och det är inte så jag vill att det ska kännas. Så sådana plagg fick åka ut!

Totalt blev det tre stora packpåsar med kläder och skor. En att skänka, en att sälja på loppis och en för att sälja i butiken. Och känslan är fantastik! Och jag har koll på vad jag faktiskt har nu.

Om ni vill se hur det gick till så har jag lagt upp stories på min Instagram.

Jag gjorde såklart på mitt sätt. Har ingen lust att vika och rulla och ha en massa lådor, men jag är väldigt nöjd ändå- älskar att färgkordinera!

Vi går loss på hela lägenheten nu och har innan klädrenset sorterat alla lådor, skåp, badrumsskåp och kommer fortsätta tills även förrådet i källaren är ett happy place.

Vill varmt rekommendera alla att rensa ut alla onödiga saker! Och vill ni ha inspiration så lägger jag upp mer på Instagram!

Ha en skön söndag

Elin


04 Comments

Leave your comment
 • Anna Malmberg
  Anna Malmberg 27 januari, 2019 at 22:12

  Blir så inspirerad av att städa garderoben nu!<3

  • Elin Jensdotter Hont
   Elin Jensdotter Hont 9 februari, 2019 at 14:34

   Hur gick det? rensade du ut något? puss

 • Nanna van Berlekom
  Nanna van Berlekom 27 januari, 2019 at 22:19

  åh ja! Denna har jag fått tips att se för att sen rensa. Har rensat garderoben på egen hand precis men ska nu ta tag i köket och tänkte ta hjälp av Marie 🙂

  • Elin Jensdotter Hont
   Elin Jensdotter Hont 9 februari, 2019 at 14:35

   haha ja det är en konmari-revolution nu! 🙂
   går det bra? kram!

Leave your comment

Translate »